Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj imajo danes skupnega Lanišek, Pogačar, Roglič in Čeh?

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 11. 03. 2023 / 16:40
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.03.2023 / 18:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kaj imajo danes skupnega Lanišek, Pogačar, Roglič in Čeh?
Odličen dan za slovenske športne navdušence! FOTO: arhiv Družine

Kaj imajo danes skupnega Lanišek, Pogačar, Roglič in Čeh?

Štirje vrhunski slovenski športniki so danes poskrbeli za obilico navdušenja med domačimi navijači: smučarski skakalec Anže Lanišek je zmagal v Oslu, kolesarja Tadej Pogačar in Primož Roglič sta dobila etapo v Franciji oz. Italiji, svetovni prvak Kristjan Čeh pa je na Portugalskem v metu diska slavil z najboljšim izidom sezone na svetu.

Smučarski skakalec Anže Lanišek je zmagovalec uvodne tekme svetovnega pokala norveške turneje v Oslu, poroča STA. Po polovici tekme je bil z daljavo dneva tretji, v finalu pa je s skokom, dolgim 139,5 metra, odločno preskočil vso konkurenco in tako prišel do svoje pete zmage v svetovnem pokalu v karieri.

V finalu v Oslu so nastopili še štirje Slovenci.

Drugo mesto je zasedel Avstrijec Stefan Kraft, tretji je bil Nemec Karl Geiger. V finalu so nastopili še štirje Slovenci. Timi Zajc je zasedel 12. mesto, Žiga Jelar je bil 17., Rok Masle 21. in Domen Prevc 23.

Pogačar je v letošnjem letu zmagal že sedmič.

Tadeju Pogačarju 7. etapa dirke Pariz – Nica

Tadej Pogačar, kolesar ekipe UAE Emirates, je dobil tudi kraljevsko, 7. etapo dirke Pariz- Nica, ki je imel na koncu zadnjega vzpona na Col de la Couillole v sprintu več moči od svojega prvega zasledovalca v skupnem seštevku, Francoza Davida Gauduja. Tretje mesto je tokrat dosegel zmagovalec lanskega Toura, Danec Jonas Vingegaard.

Za Pogačarja je bila to druga etapna zmaga na dirki, 53. zmaga v karieri in sedma v letošnjem letu.

Današnja Rogličeva zmaga je že 68. v njegovi karieri.

Roglič dobil še tretjo etapo zapovrstjo

Primož Roglič pa je s tretjo etapno zmago na pragu skupne zmage na dirki svetovne serije od Tirenskega do Jadranskega morja. Roglič je danes dobil namreč še šesto, 193 kilometrov dolgo etapo, ki ni bila gorska, kljub temu pa zaradi številnih kratkih in strmih vzponov na tlakovanem cestišču zelo zahtevna. Kot drugi in tretji sta za slovenskim kolesarjem v cilj pripeljala Britanec Tao Geoghegan Hart in Portugalec Joao Almeida.

V skupnem seštevku ima zdaj Roglič po svoji 68. zmagi v karieri 18 sekund prednosti pred Almeido in 23 pred Geogheganom Hartom.

Čeh je na drugi tekmi v tem letu izboljšal dosedanji izid sezone.

Čeh zmagal z izidom leta na evropskem pokalu na Portugalskem

Svetovni prvak Kristjan Čeh pa je zmagal na atletskem evropskem pokalu v Leirii na Portugalskem v metu diska z najboljšim izidom sezone na svetu, 68,30 metra. Na drugi tekmi v tem letu je izboljšal dosedanji izid sezone, ki ga je dosegel Jamajčan Traves Smikle, ko je 11. Februarja v domačem Kingstonu vrgel 68,14 metra.

Kupi v trgovini

Športopedija
Za otroke
25,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh