Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj je posebnost letošnjega radijskega misijona?

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 15. 03. 2024 / 00:51
Oznake: Molitev, Postni čas
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.03.2024 / 11:06
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kaj je posebnost letošnjega radijskega misijona?
Misijon na valovih Radia Ognjišče bo potekal od 17. do 23. marca. FOTO: Izidor Šček/Arhiv Družine

Kaj je posebnost letošnjega radijskega misijona?

Na valovih Radia Ognjišče bo v tednu od tihe nedelje do sobote pred cvetno nedeljo potekal že 19. radijski misijon. Letošnje geslo je: Molitev, utrip življenja.

Papež Frančišek je leto 2024 razglasil za leto molitve kot pripravo na sveto leto, ki ga bomo obhajali v prihodnjem letu, zato bo rdeča nit letošnjega radijskega misijona molitev. Misijon se bo začel v nedeljo, 17., in končal v soboto, 23. marca.

V živo iz Assisija

Osrednje nagovore, ki jim boste na radijskih valovih lahko prisluhnili ob 17. uri, bo pripravljal kapucin br. Štefan Kožuh in jih bodo posneli v krajih svetega Frančiška Asiškega. V programu bodo iz teh krajev tudi kratka javljanja in prenosi opoldanske molitve ob 12. uri ter večerne svete maše ob 19. uri.

Tako imenovane male nagovore oz. spodbude bo pripravljal župnik v Šentjurju pri Celju, duhovnik Mitja Markovič. Prisluhnili jim boste lahko vsak dan ob 10.30 uri. Misli o molitvi pa pripravlja gledališki igralec Gregor Čušin.

Ob večerih bodo pripravili tudi posebne oddaje, ki bodo na sporedu ob 20. uri. Med drugim boste v petek lahko prisluhnili intervjuju z mamo svetega Carla Acutisa.


Spovedni dan

V času radijskega misijona bo v petek, 22. marca, tudi spovedni dan, ko bo več krajih po Sloveniji priložnost za prejem zakramenta sv. spovedi.

Kupi v trgovini

Akcija
Skrivnost mojega sina
Pričevanja
29,90€ 24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh