Zapri
Iskanje

Kaj lahko katoličani pričakujemo od nove vlade?

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 02. 06. 2022 / 01:10
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.06.2022 / 01:15
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Kaj lahko katoličani pričakujemo od nove vlade?

Kaj lahko katoličani pričakujemo od nove vlade?
Zgodovinar in profesor dr. Stane Granda. FOTO: Tatjana Splichal
Srečni bomo, če nas bodo kot vernike pustili pri miru. Dovolj imamo lastnih težav. Versko in cerkveno vprašanje sicer ni bilo izpostavljeno v predvolilnem obdobju. Izjema je A. Bratušek, ki je spominjala na najbolj gnusna povojna leta. Končala je. Novi premier jo rešuje s položajem v novi vladi. Njena strupenost bo zelo prav prišla koalicijskima strankama, ki slovita po protiverski in proticerkveni retoriki.

Novi predsednik vlade prihaja iz razmeroma strpne Primorske. Žal je vsak dan bolj jasno, da je njegova Svoboda idejno prazna, saj vsebino (in kadre) novi vladi dajejo predvsem komunisti in njihovi sledilci. Ne gre pozabiti, kako se je njihova predsednica klanjala spomeniku sokrivca za največji poboj Slovencev v zgodovini. Ne zaradi kolaboracije, ampak trdnosti komunističnega režima. Kako so poskrbeli za nesrečnega Karbo, ki je žalil kardinala Rodeta? Če k temu pritegnemo še provladno Delo, ki ne zamudi prilike, da žali verska čustva katoličanov, jih ponižuje in jim poskuša znova natakniti drugorazrednost, moramo biti vsaj budni. Da ne govorimo o nestrpnih manirah in podtikanjih novinarjev informativnega programa RTVS, ki se v ideološki privatizaciji nacionalke požvižgajo na vse, najprej na ustavo! Ni vzrokov za opuščanje! Gotovo bosta na udaru katoliško šolstvo in cerkvena posest.

Katoličani smo močni in pomembni, kadar sledimo evangeliju. Boj za oblast nam je tuj, ne smemo pa biti nemarni do svetosti življenja. Lotevali se nas bodo s splavom, ker je medicinsko, ne politično vprašanje, evtanazijo, ki jo bodo gotovo uporabili za nas.

Slovenski katoličani smo po slovenski osamosvojitvi nizko padli. Opustitev komunističnega stiskanja našega vratu kaže njegovo usodnost. Politični katoličani so odpadli in se preselili v različne stranke, verniki smo postali manjšina, s katero počnejo, kar hočejo.

Novi predsednik vlade prihaja iz razmeroma strpne Primorske. Žal je vsak dan bolj jasno, da je njegova Svoboda idejno prazna, saj vsebino (in kadre) novi vladi dajejo predvsem komunisti in njihovi sledilci.

Katoličani smo močni in pomembni, kadar sledimo evangeliju. Boj za oblast nam je tuj, ne smemo pa biti nemarni do svetosti življenja. Lotevali se nas bodo s splavom, ker je medicinsko, ne politično vprašanje, evtanazijo, ki jo bodo gotovo uporabili za nas. Nič se ne zgodi, če grozijo, da je v opuščenih rudnikih za nas dovolj prostora. Nismo le drugorazredni, ampak fašisti, ker se z njimi ne strinjamo. Že ob rojstvu imamo v sebi izdajalske, protislovenske in protidemokratične kali Ajdovskega Gradca oziroma po novem Valjhuna. Anton Korošec je ob 150. obletnici rojstva kronski dokaz.

Se bomo ali nas bodo prebudili?

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh