Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj prinaša Magnificat v letu 2020?

Za vas piše:
K. C.
Objava: 30. 12. 2019 / 13:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.12.2019 / 08:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kaj prinaša Magnificat v letu 2020?

Kaj prinaša Magnificat v letu 2020?

Z novim letom je izšla tudi nova številka Magnificata. Novosti razkriva urednik slovenske izdaje br. Miran Špelič.
Z novim letom je izšla tudi nova številka Magnificata. Kakšne novosti prinaša letos, razkriva urednik slovenske izdaje br. Miran Špelič.


Bralci se lahko razveselite kar treh novih tematik. »Srečali bomo sv. Frančiška Asiškega kot učitelja molitve, o čemer bo pisal kapucin br. Štefan Kožuh; namesto psalmov bomo izpod peresa Marka Rijavca prebirali njegova razmišljanja o Jezusovem govoru na gori; bogoslužna rubrika pa nam bo predstavila vrsto bogoslužnih sodelavcev, in to v ključu pobirmanskega vključevanja mladih kristjanov v življenje župnije.«

Leto bo znano kot leto Božje besede, zato bodo na ovitku Magnificata prikazane nekatere najznamenitejše rokopisne priče svetopisemskega besedila, na zavihku pa bodo molitve za tiste bogoslužne sodelavce, ki bodo opisani v prvem delu mesečnika, razlaga br. Špelič.

Namesto koralnih spevov bodo »občestvene pesmi«, to so pesmi, ki jih lahko poje vse zbrano občestvo, in sicer pri posameznih zakramentih, kar nekako manjka v našem cerkvenopevskem repertoarju. Besedila je napisala Roža Gantar, uglasbil pa jih je cerkveni skladatelj Jože Trošt.

Vse te novosti najdete že v januarski številki Magnificata, v katerem nas s svojimi mislimi iz apostolske spodbude Gaudium evangelii, Veselje evangelija, nagovarja papež Frančišek.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh