Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako doživljam delovanje Svetega Duha v svojem življenju? [ANKETA]

Za vas piše:
B. D.
Objava: 19. 05. 2024 / 05:19
Oznake: Praznik
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.05.2024 / 08:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kako doživljam delovanje Svetega Duha v svojem življenju? [ANKETA]
Kako se Sveti Duh dotika vašega življenja, smo povprašali nekaj katoličanov. FOTO: osebni arhiv

Kako doživljam delovanje Svetega Duha v svojem življenju? [ANKETA]

50 dni po veliki noči obhajamo binkošti, ko je Jezus svojim učencem poslal Svetega Duha – Tolažnika. Binkošti so poleg velike noči in božiča najpomembnejši krščanski praznik.

Kako se Sveti Duh dotika vašega življenja?

Andreja Miško

Kako razumem Svetega Duha? Lahko bi rekla, da gre za počasno spoznavanje. Sprva je bila nežna roka na ramenu, občutek prisotnosti. In vedno znova ugotavljam, da se še vedno učim. Je del Božje Trojice, tisti del, ki komunicira zelo neposredno. Ga slišim? Ga upoštevam?

Andreja Miško. FOTO: Osebni arhiv

Res sem hvaležna za njegovo trdovratnost, vztrajnost in potrpežljivost, ker vedno znova najprej padem, da lahko potem grem naprej. Vsekakor je Sveti Duh vedno tu, poleg mene in me na vse pretege vleče v smer, ki mi je namenjena. Najbolj jasno mu prisluhnem po Božji besedi, kjer me presenetijo konkretna, jasna navodila.

Jernej Iskra

Pred petnajstimi leti je bil zame Sveti Duh le tretja Božja oseba, golobček iz veroučnih let. Bil je del Svete Trojice, s katerim nisem vedel kaj početi, zmeda med Sinom in Očetom. Sedaj se mu večkrat opravičim za to in se skupaj temu nasmehneva. Danes je v mojem srcu in sem vesel, da to bližino lahko poglabljava. Sedaj, po petdesetem letu, sem mu hvaležen, ker sem v odnosu z njim in do sebe drugačen.

Jernej Iskra. FOTO: Osebni arhiv

Resnično mu zaupam, sem bolj umirjen, rad sem pri sveti maši, ni me strah za prihodnost, ni se mi več treba dokazovati v tem svetu, veselim se sebe. Tudi tisti, ki me ne razumejo, so moji bratje in lahko molim zanje, za njihovo svetost. In ta sprememba v samo petnajstih letih! Si lahko želim kaj več? Hvala, Sveti Duh.

Tadej Vindiš

Eno je govoriti v teoriji, druga stvar pa je navzočnost Svetega Duha v življenju. In prav to, On je prisotnost Božjega življenja v nas, v meni.

Tadej Vindiš. FOTO: Matjaž Vertuš

Ne vem vedno, da deluje v meni, včasih imam to milost, da začutim, največkrat pa njegovo delovanje vidim šele, ko pogledam malo z razdalje. Takrat se zavem, kot piše v Svetem pismu, da vsaka dobra stvar prihaja od Boga. Vse, kar se je dobrega zgodilo v mojem življenju, to je bil Sveti Duh, ki je posegel v moje življenje.

Katarina Cukjati

Ko sem v molitvi začela klicati Jezusa in Svetega Duha, naj on rešuje moje stvari, in sem se jaz poizkušala umakniti, sem opazila, da deluje drugače, kot bi delala jaz kot človek. Postanem bolj umirjena, ne reagiram na prvo žogo, laže se ustavim. Tudi ko sem raztresena in jezna, izrečem stavek »pridi Sveti Duh« in po navadi pride.

Katarina Cukjati. FOTO: Boštjan Debevec

Jaz se umaknem, ostanem brez besed, zadržim dih in rezultat je drugačen, kot je bil prej. V prepiru z možem sem reagirala vedno na prvo žogo, takoj odgovorila, bila užaljena in jezna. Zdaj pa ne. Velikokrat sem v tišini, v tisti tišini, kjer ga lahko pogledam, ne da bi mu zamerila, in se lahko čez nekaj časa pogovoriva.

Kupi v trgovini

Sveti duh in binkošti
Duhovna rast
15,02€
Nalaganje
Nazaj na vrh