Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako evangelizirati katoličane?

Za vas piše:
K. C.
Objava: 09. 04. 2019 / 10:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.04.2019 / 13:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kako evangelizirati katoličane?

Gotovo ste že kdaj slišali za novo evangelizacijo ali se z njo vede ali celo nevede srečali. Kaj sploh je nova evangelizacija?
Gotovo ste že kdaj slišali za novo evangelizacijo ali se z njo vede ali celo nevede srečali. Ste jo prepoznali? Kaj je pravzaprav nova evangelizacija?


Na to vprašanje težko odgovorimo z besedami. Prepoznamo jo, kadar jo vidimo, in razumemo, kadar se z njo srečamo, npr. ob spreobrnitvi oziroma vrnitvi v Cerkev, pravi ameriški teolog Scott Hahn, avtor knjige Živi in pričuj, ki je izšla pri založbi Družina.

Kako razumeti novo evangelizacijo

Nova evangelizacija ni le pošiljanje misijonarjev na druge celine, da bi oznanjali evangelij poganom. Prav tako evangelizacija ni oznanjevanje vesele novice neverujočim, da bi jih pridobili za krščansko vero.

Modeli in metode nove evangelizacije

Pač pa je nova evangelizacija delo celotne Cerkve: laikov, duhovnikov in redovnikov. Je stvar vseh vernikov, ki oznanjajo Kristusovo veselo novico družinskim članom, prijateljem in sodelavcem z osebnim pričevanjem, prek medijev in na vse druge načine, ki jih je Cerkev razvila v svoji dvatisočletni zgodovini. Tudi s preprostimi dejanji ljubeznivosti in iskreno zastavljenimi vprašanji.

Posebna zanimivost nove evangelizacije je, da je, bolj kot nekrščenim, namenjena že krščenim, ki so premalo katehizirani in zato toliko bolj sekularizirani, ter tistim, ki so v procesu zakramentalizacije postali razkristjanjeni.

In da ne bo pomote, med njimi je nemalo katoličanov.

Zato nosi knjiga Živi in pričuj podnaslov Kako evangelizirati katoličane.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh