Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako izdelati papirnate rože?

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 17. 03. 2015 / 08:34
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kako izdelati papirnate rože?

Veliko zanimanje za čudovite rožice iz krep papirja je spodbudilo združenje Rožce, da bo pripravilo že tretjo razstavo rož iz papirja.
Veliko zanimanje za čudovite rožice iz krep papirja, ob katerih boste za trenutek pomislili, da so naravne, je spodbudilo združenje Rožce, da bo pripravilo že tretjo razstavo rož iz papirja. Čudovito cvetje, ki ne oveni, si boste lahko ogledali v športni dvorani Vrana na Vranskem 21. in 22. marca 2015, od 10. do 18. ure. Odprtje razstave s kulturnim programom bo v soboto ob 10. uri. Obiskovalci si bodo lahko ogledali tudi, kako nastajajo rožice pod spretnimi prsti 70 ustvarjalk iz vse Slovenije, združenih v Rožce. Združenje vodi Martina Felicijan, ki se z izdelovanjem rož iz krep papirja ukvarja že okrog petnajst let.

Prva tovrstna razstava je bila pripravljena leta 2011, leto pozneje pa je bilo izdelovanje papirnatih rož vpisano v Register žive kulturne dediščine. Na Vranskem tradicija ni bila nikoli prekinjena, znanje pa prenašajo tudi na mlajše rodove. Razstava je postala tradicionalna dvodnevna prireditev z naslovom Vseslovenska razstava rož iz papirja.


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh