Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako so sobratje presenetili p. Polikarpa ob njegovi stoletnici?

Za vas piše:
M. M.
Objava: 05. 12. 2023 / 08:23
Oznake: Duhovnik, Maša
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.12.2023 / 07:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kako so sobratje presenetili p. Polikarpa ob njegovi stoletnici?
P. Polikarp Brolih obhaja 100 let. FOTO: Tatjana Splichal

Kako so sobratje presenetili p. Polikarpa ob njegovi stoletnici?

Danes praznuje častitljiv jubilej, 100 let, p. Polikarp Brolih. V baziliki Marije Pomagaj na Brezjah so danes zanj pripravili slovesno zahvalno mašo.

Brolihov sobrat p. Krizostom Komar pa je družbenem omrežju Facebook objavil fotografijo, ki krasi vhodna vrata Romarskega doma Brezje in naznanja stoletnico p. Polikarpa, s čimer so slavljencu izkazali posebno pozornost.

FOTO: FB p. Krizostom Komar

Pater Polikarp Brolih se je rodil 5. decembra 1923 na Zgornji Beli, v župniji Preddvor. Pri krstu so mu dali ime Anton. 1. septembra, ko je vstopil v noviciat Slovenske frančiškanske province sv. Križa, je dobil ime Polikarp, spominjajo na spletni strani brezjanskega narodnega svetišča.

V duhovnika ga je posvetil škof Vovk

Leto noviciata je preživel v Kamniku, čas študija, vojn in nekaj kaplanskih let pa v Ljubljani-Center, do leta 1951. Slovesne zaobljube je naredil 1. januarja 1949. 18. decembra tega leta je prejel mašniško posvečenje po rokah škofa Antona Vovka. Med letoma 1974 in 1983 je bil provincialni minister Slovenske frančiškanske province sv. Križa, za provinciala je bil izvoljen ponovno med letoma 1992 in 1998.

Leta 2007 prišel na Brezje

Po službovanju v Nazarjah je leta 2007 prišel na Brezje k Mariji Pomagaj, kjer je še danes. »Kljub visoki starosti nas vse, ki smo po milosti Božji deležni bližine p. Polikarpa, vsak dan znova navdaja z veseljem in razveseljuje s svojimi iskrivimi odgovori,« so še zapisali na Brezjah. Več o današnjem slavju bomo poročali v nadaljevanju dneva.

"Bog naj vas blagoslavlja še mnogo dni", p. Polikarpu mu kličemo iz uredništva Družine. 

Nalaganje
Nazaj na vrh