Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako z masko k maši? (video)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 22. 05. 2020 / 11:10
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.05.2020 / 13:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kako z masko k maši? (video)

Kako z masko k maši? (video)

Simpatičen spletni video bo odgovoril na vaša vprašanja.

Foto: YouTube/posnetek zaslona



Gotovo smo se vsi neznansko razveselili, ko so se cerkve znova odprle in smo verniki spet lahko pri mašah.

A z vnovično uvedbo javnih maš je prišel tudi dolg seznam navodil, kako se moramo pri tem vesti. Morda nimate časa, da bi jih v celoti prebrali, ali pa vam niso najbolj razumljiva.

V vsakem primeru je zelo dobrodošel video, ki ga je posnela in na svojem Youtube kanalu objavila Polonca Sokol, z naslovom Navodila za sodelovanje pri sveti maši, v katerem simpatično in vendar zelo natančno pojasni vsa navodila, ki jih je izdala Slovenska škofovska konferenca za vedenje v cerkvi, in jih tudi nazorno pokaže s praktičnimi primeri: od tega, kako si pravilno nadeti različne tipe mask, prek držanja razdalje, poklekanja, pa do tega, kako in kdaj si je najbolj varno maske sneti. Najbolj pa je zagotovo koristen praktičen prikaz ravnanja z masko pri prejemu obhajila, saj ravno v tem delu bogoslužja najbolj tvegamo raznos virusa.


Video lahko najdete TUKAJ ali ga poiščete, če v spletni ali Youtubov brskalnik vtipkate »Navodila za sodelovanje pri sveti maši«.

Čeprav vsi upamo, da se bodo s koncem epidemije tudi varnostna pravila nekoliko sprostila, pa je za zdaj dobro biti podučen in dobro pripravljen na varno ravnanje, da zaščitimo sebe in svoje bližnje.

Morda se bo po ogledu za obisk maše opogumil kdo, ki ga je doslej še skrbela okužba. In po drugi strani morda koga ogled opomne, da konec epidemije še ne pomeni, da je virus izginil, temveč se ga lahko ob nepazljivosti še vedno nalezemo.

*Prisepevek je objavljen v novi Naši družini (21/2020), ki jo lahko prelistate TUKAJ.*

*Naša družina na spletu: TUKAJ.*

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh