Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako zdaj uresničevati pravilo moli in delaj?

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 30. 03. 2016 / 08:43
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kako zdaj uresničevati pravilo moli in delaj?

Anselm Grün in Fidelis Ruppert v knjigi Moli in delaj povezujeta ti vrednoti v tudi sodobnem času.
Poznamo benediktovo pravilo moli in delaj. Ali ga lahko uresničujemo tudi v sedanjem času, ko imajo delavci preveč dela in so izčrpani, medtem ko je brezposelnim odvzeta pravica do dela in s tem dostojanstvo? Anselm Grün in Fidelis Ruppert pravita, da je to mogoče. V knjigi Moli in delaj povezujeta ti vrednoti. V Benediktovem času je delo prinašalo lastna sredstva za preživetje, zdaj to ni več samoumevno. Še vedno pa je pomembno, iz kakšnega izvira delamo, pravita avtorja.

Če je naš izvir kalen (delamo zaradi dokazovanja, častihlepja, perfekcionizma, bega pred samim seboj) izžarevajo izgorelost, utrujenost, če pa je naš izvir Sv. Duh, imamo veselje nad delom in se ne izčrpamo tako hitro. »Vendar to ni izčrpanost, ki nas notranje raztrga. To je utrujenost, ki nam kljub vsemu podarja mir. Čutimo namreč, da nas je navsezadnje v delu obremenil Bog sam. Če me obremenjuje Bog in ne moj bolni življenjski vzorec, sem kljub zunanji utrujenosti notranje miren.«
Duhovnost združuje oboje

Avtorja v knjigi ne podajata popolnih formul, temveč nakazujeta, kako združiti delo in molitev, da bi svoj življenjski slog povezali z molitvijo. Oboje namreč, delo in molitev, vplivata na duhovno življenje.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh