Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako živeti z etiko?

Za vas piše:
K. C.
Objava: 11. 03. 2015 / 11:50
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kako živeti z etiko?

Inštitut za etiko in vrednote Jože Trontelj je v spomin na svojega soustanovitelja in predsednika akad. dr. Jožeta Trontlja izdal knjigo, Živeti z etiko.

Inštitut za etiko in vrednote Jože Trontelj je v spomin na svojega soustanovitelja in predsednika akad. dr. Jožeta Trontlja izdal knjigo, Živeti z etiko, v kateri so zbrane njegove dragocene misli in zapisi, ki obravnavajo etiko in vrednote.

Ob predstavitvi knjige v knjigarni Konzorcij v Ljubljani so na okrogli mizi spregovorili dr. Božidar Voljč, prof. dr. Janek Musek, prof. dr. Barica Marentič Požarnik in akad. Andrej Jemec. Pogovor je vodila Alenka Puhar.

Gostje so obujali spomine na Jožeta Trontlja, enega najuglednejših znanstvenikov in strokovnjakov za etiko v svetu. Seveda pa so spregovorili tudi o tem, kako živeti z etiko. Jasno je, kaj je etika in kakšna pravila naj bi spoštovali, težje pa je zares živeti etično. Naučiti se etična načela ni težko, vendar pa moramo že pri vzgoji oblikovati vedenjske navade in trdno odločenost, da bo otrok, ko odraste, ravnal tako, kot ve, da je prav. Etičnih načel se morajo še posebej držati ljudje, ki nastopajo v javnosti (npr. politiki), saj jih sodimo po njihovih dejanjih.



V knjigi Živeti z etiko so objavljena besedila, namenjena razmišljanjem o etiki in vrednotam, zbrali pa so jih sodelavci inštituta za etiko in vrednote. Izdana knjiga je enkratna zapuščina, ki jo je treba ohranjati kot kažipot v zaželeno prihodnost sveta, človeštva in naše domovine.

Knjiga bo predstavljena tudi v galeriji Družina.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh