Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kakšna so nebesa?

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 07. 04. 2015 / 12:21
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kakšna so nebesa?

Kakšna so nebesa?

Ko opazimo nekaj čudovitega, nas prevzamejo prijetna občutja, vsega tega pa ne moremo bolje opisati z drugo besedo, kot je »nebesa«.
Prav gotovo je že vsak od nas kdaj dejal, da se počuti kot v nebesih. Kakšna pa so nebesa? V aprilski Mavrici jih je predstavil p. Ambrož Mušič.

S smrtjo ni vsega konec, saj nas čaka večno življenje v nebesih. »Verjetno pa se bo marsikdo od nas moral po smrti na življenje v nebesih prilagoditi še v vicah,« je zapisal Mušič, ki vam bo odgovoril tudi na vprašanje, kaj bomo počeli v nebesih vso večnost. Presenečeni boste!

Kljub temu pa se nam včasih zazdi, da že zremo v nebesa. Ko opazimo nekaj čudoitega, nas prevzamejo prijetna občutja, vsega tega pa ne moremo bolje opisati z drugo besedo, kot je nebesa.

Vsak si ta čudovit kraj razlaga drugače. Tudi Metka Klevišar je v Družini pisala o tej tematiki: »Ljudje si pri tem lahko predstavljamo zelo različne stvari. 'Sem kot v nebesih,' je rekla stara gospa, ki je živela sama v garsonjeri v bloku, potem pa je hudo zbolela in življenje se ji je iztekalo. Sama v svojem malem domovanju ni mogla ostati. Kam naj gre, kdo ji lahko pomaga? Pa sta v teh težkih trenutkih prišla sestrična in njen mož, ki sta stanovala v istem kraju. Vzela sta jo preprosto k sebi domov in jo namestila v svoji spalnici. Lepo sta skrbela zanjo. Ko sta jo prvič okopala, je stara gospa kot blažena zaprla oči in rekla: 'Sem kot v nebesih.' Dva meseca za tem je mirno umrla.«

Kako si pa vi predstavljate nebesa? Uredništvo Mavrice vabi vse otroke in njihove starše, naj opišejo ali narišejo, kakšen naj bi bil po njihovem mnenju ta kraj. Vaše prispevke lahko pošljete na elektronski naslov mavrica@druzina.si ali po pošti na naslov Mavrica, Krekov trg 1, 1000 Ljubljana. Veseli bomo vaših domislic!

V aprilski številki Mavrice si preberite še drugi del stripa o Jeanu Vanierju, ustanovitelju skupnosti Barka, ki jo imamo tudi v Sloveniji – obiskali smo jo v Zbiljah. Obširna reportaža o skupnosti Barka v Sloveniji je bila objavljena v 10. letošnji številki našega tednika. Prijazno povabljeni k branju!


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh