Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kam in kdaj na informativne dneve?

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 16. 02. 2023 / 14:00
Oznake: Mladi, Šolstvo, Šola
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.02.2023 / 14:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kam in kdaj na informativne dneve?
Med mnogimi različnimi srednjimi šolami v Sloveniji za katere se lahko odločijo devetošolci, so tudi štiri katoliške gimnazije. FOTO: Fb Škofijska ginazija AMS Maribor

Kam in kdaj na informativne dneve?

»Kam v srednjo šolo?« je vprašanje, ki se ga te dni sprašujejo slovenski dijaki. Zato bodo na srednjih šolah v petek in soboto informativni dnevi, ki naj bi jim to odločitev olajšali. Preberite, kdaj bodo »informativci« potekali na katoliških gimnazijah.

Vse štiri slovenske katoliške gimnazije dosegajo odlične rezultate na različnih področjih ter tako nadaljujejo bogato tradicijo katoliških izobraževalnih ustanov.

Škofijska klasična gimnazija v Šentvidu

Škofijska klasična gimnazija je katoliška gimnazija, ki izvaja javnoveljavni gimnazijski program in deluje znotraj Zavoda sv. Stanislava. V svojem predmetniku ima tudi predmet vera in kultura, zato se razlikuje od javnih gimnazij.


Njeno poslanstvo je izobraževanje in vzgoja posameznika v skupnosti na temelju krščanskih vrednot in klasičnosti v razgledano, ustvarjalno in plemenito osebnost, pripravljeno za nadaljnjo celostno rast in odgovorno življenje v družbi.


Dijak za en dan

Ponujajo tudi možnost, da osnovnošolec postane »dijak za en dan«, torej da običajen delovni dan preživi pri pouku v enem od gimnazijskih razredov. Za dogovor o tem se lahko obrnete na svetovalno službo.

Gimnazija Želimlje

V Gimnaziji Želimlje vzgoja temelji na zaupanju in odgovornosti. To vnaša v medsebojne odnose svojevrstno ozračje domačnosti in prijateljstva.


V petek, 17. februarja 2023, bosta srečanji ob 9. in 15. uri. Dan kasneje, v soboto, 18. februarja 2023 pa zopet ob 9. uri.

Dom in šola


Škofijska gimnazija Vipava

Šola vključuje kvalitetno izobrazbo, ki vključuje tudi učenje za učenje, kritičnost, ustvarjalnost, učenje za skupinsko delo in povezanost učenja z realnim življenjem, v katere so vključeni dijaki, profesorji in starši.


Predstavili bodo program šole, predmete in dejavnosti. Vsakič bo po koncu predstavitve v šoli tudi predstavitev v Dijaškem domu ŠGV.

Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška

Mariborska Škofijska gimnazija je zasebna šola, ki izvaja javno veljavni program. Ponujajo odlično znanje in možnosti razvijanja talentov pri vseh predmetih.


Uradni začetek bo v petek ob 9. ter 15. uri in v soboto ob 9. uri. Šolo in dijaški dom lahko obiščete že od 8. oziroma 14. ure naprej.

Naj bo izbira prava!


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Na spletni prižnici
Pričevanja
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh