Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kampanja ‘Za Življenje’ rešila več sto otrok

Objava: 08. 04. 2009 / 10:48
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kampanja ‘Za Življenje’ rešila več sto otrok

Voditelji ameriškega gibanja ‘Za Življenje’ poročajo, da so s pomočjo štiridesetdnevne kampanje, ki se v velikem tednu približuje koncu, uspeli rešiti skoraj štiristo otrok pred gotovo smrtjo s splavom. Prireditelji kampanje zdaj ocenjujejo njene učinke in razmišljajo, na kakšen način bi lahko nadaljevali z uspešnim delom.

Pomladna kampanja je spodbujala dejanja kot so štiridesetdnevna molitev in post, da bi se ustavila poplava umetnih prekinitev nosečnosti; podporniki so se udeleževali vigilij pred klinikami, kjer izvajajo splave, dejavni pa so bili tudi v širši družbeni skupnosti, kjer so bili na voljo za pogovor pomoči potrebnim.

Vodja pomladne kampanje je povedal, da je bilo to obdobje štiridesetih dne čudovito. Pogumni in pokončni ljudje so stoje molili na dežju, mrazu in v snežnih metežih. Zdravstveni delavci, ki sodelujejo pri opravljanju splava, so njihov trud skušali omadeževati z obtožbami, da s svojo kampanjo ustrahujejo njihove ‘klientke’, vendar nič od tega ni odvrnilo miroljubnih in vase prepričanih ljudi, da so se s svojimi prizadevanji dotaknili src ljudi in pozitivno vplivali na celotne skupnosti.

Po uradnih podatkih kampanje so sodelujoči pomagali rešiti 389 otrok pred splavom. Dejavnosti kampanje so izvajali v 135 ameriških mestih, v Kanadi, Avstraliji in na Severnem Irskem. Prepričani so, da je ‘rešenih’ otrok še več, saj se zavedajo, da je veliko klinik za splave nepričakovano zaprlo vrata. Svoj trud so povezali s kampanjo ‘Nič več tiho’, v kateri možje in žene, ki imajo za seboj izkušnjo splava, molijo na klinikah za splave in svarijo ženske pred telesno, čustveno in duševno škodo, ki jo povzroči splav.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh