Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kapela v smledniškem župnišču in križ blagoslovljena [FOTO]

Za vas piše:
Marjeta Žebovec
Objava: 21. 12. 2022 / 00:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.12.2022 / 16:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kapela v smledniškem župnišču in križ blagoslovljena [FOTO]
Nadškof Zore je na četrto adventno nedeljo blagoslovil obnovljeno zimsko kapelo v smledniškem župnišču. FOTO: Tatjana Splichal

Kapela v smledniškem župnišču in križ blagoslovljena [FOTO]

Na četrto adventno nedeljo je bila v župniji Smlednik posebna slovesnost, saj je nadškof msgr. Stanislav Zore po maši blagoslovil obnovljeno zimsko kapelo in druge prostore v pritličju župnišča.

V pridigi se je nadškof osredotočil na evangeljski odlomek in pomembnost Jožefove odločitve, da bo sprejel otroka, ki ga je Marija spočela brez njegovega sodelovanja.

Nadškof Zore med mašnim nagovorom. FOTO: Tatjana Splichal

Obnovljeni križ ima posebno zgodbo.

Poleg kapele je blagoslovil tudi križ ob krožišču, kjer se zavije v Smlednik. Ta križ ima posebno zgodbo. Nekoč je stal na smleški strani lesenega mostu čez Savo, ki so ga zgradili leta 1893 in je stal do leta 1953, ko so zajezili Savo zaradi HE Medvode. 

Obnovljeni križ stoji ob krožišču, kjer se zavije v Smlednik. FOTO: Tatjana Splichal

Ob gradnji novega, sedanjega mostu so križ prestavili na polje, vendar ga ni nihče vzdrževal, tako da so ga pred leti v zelo slabem stanju odstranili in spravili na podstrešju župnijskega gospodarskega poslopja, kjer je počakal na obnovo. Zdaj je obnovljen postavljen ob krožišču, kjer se zavije v Smlednik. Korpus je nov, stari bo konzerviran shranjen v župnišču.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh