Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Bagnasco za nove pobude proti brezposelnosti

Objava: 08. 06. 2009 / 10:21
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Bagnasco za nove pobude proti brezposelnosti

Predsednik Italijanske škofovske konference dosedanja prizadevanja za globalno upravljanje gospodarstva označuje kot ‘šibka’ in ‘komajda učinkovita’

Dosedanja prizadevanja za globalno upravljanje gospodarstva so se zaenkrat izkazala kot ‘šibka’ in ‘komajda učinkovita’, je z obžalovanjem ugotovil predsednik Italijanske škofovske konference kardinal Angelo Bagnasco na tradicionalnem delavskem romanju k svetišču ‘Madonna della Guardia’ v italijanski Genovi.

Kardinal je obenem opozoril, da ‘obup in vdanost v usodo’ lahko ohromita ustvarjanje novih delovnih mest, saj ljudje zgubljajo stik s svojo inovativnostjo in ustvarjalnim zagonom, ki navadno vodita k temu cilju. Čeprav se pojavljajo pozitivni opozorilni znaki, predstavlja brezposelnost še vedno veliko težavo. Prizadeti so predvsem mladi. Mnogi ne morejo niti misliti na to, da bi si ustvarili družino, saj nimajo dela in ne bi imeli sredstev za preživljanje.

Globalizacijo predstavljajo kot ‘dozorelo usodo človeštva’, je spomnil kardinal Bagnasco. Vendar, če si v spomin prikličemo njen cilj, ‘da bi postala konstruktivno orodje za doseganje blaginje dežel in ljudstev’, pa se je doslej izkazala za ‘krhko’ in ‘nepopolno’.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh