Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Bassetti po koronaokužbi znova »negativen«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 11. 2020 / 18:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.11.2020 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Bassetti po koronaokužbi znova »negativen«

Brez okužb so trenutno tudi vsi člani švicarske garde.

FOTO: Vatican Media

Predsednik Italijanske škofovske konference, kardinal Gualtiero Bassetti, je po prestanem obolenju za koronavirusno boleznijo 19 na testiranjih znova negativen, so v nedeljo sporočili s sedeža škofovske konference v Rimu. Okužbo so pri kardinalu odkrili 28. oktobra, kmalu pa so se mu pojavili tudi znaki hujšega obolenja.

Kardinala so 31. oktobra sprejeli na univerzitetno kliniko v njegovem škofovskem mestu Perugii. Po poslabšanju zdravstvenega stanja je 78-letni cerkveni dostojanstvenik deset dni preživel na oddelku za intenzivno nego. Od 19. novembra okreva na rimski kliniki Gemelli.

Papež Frančišek se je med kardinalovim bivanjem v bolnišnici v Perugii večkrat pozanimal o zdravstvenem stanju predsednika italijanskih škofov: po telefonu se je pogovoril s pomožnim škofom v Perugii, Marcom Salvijem. Kot poročajo italijanski mediji, je bil kardinal »zelo ganjen« zaradi papeževe skrbi in molitve številnih vernikov, ki so prosili za njegovo zdravje. Pojasnil je, da »nikoli ni izgubil upanja v ozdravljenje z Božjo pomočjo in Marijino priprošnjo«.

Brez okužb tudi člani švicarske garde

Tudi člani papeške švicarske garde so trenutno brez okužb z novim virusom. Kot so ob koncu tedna sporočili s poveljstva garde, je negativne izvide testiranja prejel še zadnji izmed trinajstih gardistov, ki so bili v zadnjih dneh v samoizolaciji. Po navedbah garde je znova v službi vseh 123 švicarskih gardistov.

Sredi oktobra so najprej štirje, pozneje pa še trinajst gardistov prejeli pozitivne izvide testiranja za okužbo z novim virusom. Pri nekaterih so se pojavili tudi znaki koronavirusne bolezni 19. Vsi okuženi so se morali osamiti, zaradi njih pa se je morala testirati večina članov garde.

Nekaj primerov okužb so zabeležili tudi pri vatikanski žandarmeriji, vendar njihovo poveljstvo doslej o tem za javnost še ni dajalo podatkov.


FOTO: Reuters

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh