Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Bertone samostane vabi k molitvi za papeža in konklave

Objava: 26. 02. 2013 / 10:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Bertone samostane vabi k molitvi za papeža in konklave

Vatikanski državni tajnik je v okrožnici zapisal, da poziv velja predvsem za vse moške in ženske kontemplativne redove.

Vatikan je vse kontemplativne samostane po svetu pozval k posebni molitvi za papeža in bližajoči se konklave. V okrožnici vsem prednikom in prednicam redov, ki se posvečajo globoki molitvi, pri Svetem sedežu so jo predstavili včeraj, je vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone prosil, naj posebno molitev namenijo Cerkvi v tem zanjo tako pomenljivem obdobju.

»Sporočilo namenjam vam, medtem ko celotna Cerkev notranje ganjena spremlja zadnje dneve pomembnega pontifikata Njegove Svetosti papeža Benedikta XVI. in čaka na prihod njegovega naslednika, ki ga bodo izbrali v konklavu zbrani kardinali po temeljitem skupnem razmisleku o znamenjih časa v Cerkvi in svetu pod vodstvom Svetega Duha«, je zapisano v Bertonejevi okrožnici.

Poziv k molitvi posebej velja za vse tiste pripadnike Cerkve, ki so bili poklicani v kontemplativno življenje. Prav pri njih sveti oče lahko zajema dragoceni vir tiste vere, ki že stoletja spremlja in podpira cerkveno pot. Naslednji konklave, kot piše Bertone, se bo tako na poseben način lahko naslonil na pristno čistost te molitve. Zgled duhovnega dviga, ki izraža najresničnejšo in najglobljo razsežnost vsake cerkvene drže, pripadajoče Svetemu Duhu, ki Cerkev vodi, nam ponuja tudi sam papež Benedikt XVI. Po tem, ko je Petrovo barko vodil med valovi zgodovine, se je po Bertonejevih besedah namreč odločil posvetiti predvsem molitvi, kontemplaciji Najvišjega in premišljevanju.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh