Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal in rabin prisotna ob uradni napovedi Romneyeve kandidature

Objava: 30. 08. 2012 / 08:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal in rabin prisotna ob uradni napovedi Romneyeve kandidature

Newyorški rabin Soloveichik je nagovoril udeležence shoda ob odprtju republikanske narodne konvencije v Tampi na Floridi.

Poleg kardinala Timothyja Dolana je bil ob uradni napovedi Mitta Romneya kot kandidata za novega ameriškega predsednika iz vrst republikancev prisoten tudi newyorški rabin Meir Soloveichik. Kardinal Dolan, predsednik katoliške Škofovske konference Združenih držav Amerike, naj bi na zaključku narodne konvencije republikanske stranke izrekel sklepno molitev, Soloveichik pa je po navedbah ameriških medijev minuli torek pripravil uvodni nagovor ob odprtju konvencije.

Na srečanju v Tampi v amerišk zvezni državi Floridi naj bi se ta teden zbralo okoli petdeset tisoč Romneyevih podpornikov. Odprtje konvencije je bilo predvideno že v ponedeljek, vendar so ga morali zaradi tropske nevihte ‘Isaac’ preložiti.

Meir Soloveichik je rabin sinagoge ‘Congregation Kehilath
Jeshurun’ na zgornji vzhodni strani Manhattna. 37-letni pravoverni judovski učenjak v ameriški judovski skupnosti velja za precej ambicioznega. Za razliko od newyorškega kardinala Dolana Soloveichik po navedbah ameriškega časnika ‘The Wall Street Journal’ ni bil pripravljen nastopiti na podobni prireditvi tamkajšnje demokratske stranke. Soloveichik je namreč uradni član ameriških republikancev.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh