Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Parolin blagoslovil drugo katoliško cerkev v Abu Dabiju

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 16. 06. 2015 / 07:44
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Parolin blagoslovil drugo katoliško cerkev v Abu Dabiju

Zemljišče je bilo dar vladajoče rodbine vikariatu.

V Abu Dabiju so blagoslovili drugo katoliško cerkev. Prvo bogoslužje v novi stolnici sv. Pavla v Mussaffahu je minuli konec tedna daroval vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin, ki je v Združene arabske emirate pripotoval kot posebni papežev odposlanec. Blagoslovitev je »znamenje vitalnosti« tamkajšnjega katoliškega občestva, je po navedbah Radia Vatikan v nagovoru med bogoslužjem dejal kardinal Parolin, ki je slovesnost obhajal skupaj s škofoma Paulom Hinderjem in Camillom Ballinom.



Švicarski kapucin Hinder je apostolski vikar za južni del arabskega polotoka in s tem kot škof pristojen tudi za Združene arabske emirate, sedež ima v Abu Dabiju. Camillo Ballin je na enakem položaju pristojen za severni del arabskega polotoka.Slovesnosti ob blagoslovitvi se je udeležil tudi minister za kulturo v Abu Dabiju, šejk Nahyan bin Mubarak. V nagovoru je novo cerkev označil kot znamenje »verske strpnosti« državnih oblasti.

V Arabskih emiratih živi okoli 900.000 katoličanov. To so predvsem priseljenci iz azijskih držav, predvsem s Filipinov in iz Indije. Nova cerkev naj bi služila okoli 60.000 katoličanom na območju med mestom Mussaffah, mestom Mohammed bin Zayed in Kalifo. V svetišču naj bi obhajali bogoslužja v angleškem in arabskem jeziku, pa tudi v jezikih Malayalam in Tagalog.

Gradbeno dovoljenje, je dejal vatikanski državni tajnik, je »konkretno znamenje gostoljubnosti emiratov do kristjanov« in pričuje o prizadevanjih »za družbo, ki temelji na sožitju in medsebojnem spoštovanju«. Kristjani v deželi potrebujejo »priložnost za rast v veri in pričevanju zanjo«, je dejal kardinal Parolin: »Želim si, da bi bili kristjane pri rasti v veri in pri človekoljubnem delu za soljudi deležni podpore.«

Novo središče krščanskega občestva stoji v industrijski četrti Musaffah v prestolnici Združenih arabskih emiratov, Abu Dabiju. Zemljišče za gradnjo je vikariatu podarila tamkajšnja vladajoča rodbina.Prvo cerkev v Združenih arabskih emiratih so odprli pred 50 leti, februarja 1965.

Vir: Kathpress
Foto: VR / AFP

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh