Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Parolin po ruskem napadu na Ukrajino: še je čas za pogajanja [VIDEO]

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 24. 02. 2022 / 19:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.02.2022 / 19:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kardinal Parolin po ruskem napadu na Ukrajino: še je čas za pogajanja [VIDEO]
Kardinal Parolin med mašo na Brezjah avgusta 2021. FOTO: Tatjana Splichal

Kardinal Parolin po ruskem napadu na Ukrajino: še je čas za pogajanja [VIDEO]

Vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin je na dan, ko je kriza v Ukrajini prerasla v oboroženi spor, vatikanskim medijem predstavil izjavo za javnost, v kateri poziva odgovorne, naj svetu prizanesejo z grozotami vojne.


Ob današnjem razvoju krize v Ukrajini se besede svetega očeta Frančiška, ki jih je izrekel ob koncu včerajšnje splošne avdience, kažejo še bolj jasne in bolj žalostne. Papež je omenil »veliko bolečino«, »tesnobo in zaskrbljenost.« Vse vpletene strani je povabil, naj »se vzdržijo vsakega dejanja, ki bi povzročilo še več trpljenja prebivalstvu«, »destabiliziralo mirno sožitje« in »jemalo veljavo mednarodnemu pravu«. Ta poziv je postal dramatično nujen po začetku ruskih vojaških operacij na ukrajinskem ozemlju. 

Še naprej molimo in se postimo – to bomo storili na pepelnično sredo – za mir v Ukrajini in po celem svetu.

Tragični scenariji, ki so se jih vsi bali, postajajo resničnost. Vendar je še čas za dobro voljo, še prostor za pogajanja, še je prostor za uveljavljanje modrosti, ki preprečuje prevlado enostranskih interesov, ščiti legitimne težnje vseh ter varuje svet pred norostjo in grozotami vojne. Verniki ne izgubljamo upanja na kanček vesti pri tistih, ki imajo v rokah usodo sveta. Še naprej molimo in se postimo – to bomo storili na pepelnično sredo – za mir v Ukrajini in po celem svetu.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh