Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Ravasi potrt ob smrti Davida Bowieja

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 11. 01. 2016 / 14:06
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Ravasi potrt ob smrti Davida Bowieja

Ravasi je »čivknil« navedek britanskega glasbenika: »Preveri vžig in naj Te spremlja Božja ljubezen.«

Po smrti britanskega glasbenika Davida Bowieja so očitno užaloščeni tudi v Vatikanu. Kardinal v rimski kuriji Gianfranco Ravasi je danes na družbenem omrežju Twitter objavil enega najznamenitejših umetnikovih navedkov: »Ground Control to Major Tom/Commencing countdown, engines on/Check ignition and may God's love be with you« (nadzorni stolp majorju Tomu / odštevanje se pričenja / preveri vžig in naj Te spremlja Božja ljubezen). S temi besedami se začne pesem »Space Oddity« iz leta 1969; astronavt major Tom, ki ga pesem opeva, je po vzletu svojega plovila zašel v težave.



Danes zjutraj so Bowiejevi menedžerji sporočili, da je glasbenik sinoči preminil v krogu svoje družine. Pred 18 meseci je zbolel za rakom. Minuli teden je izšel njegov zadnji album z naslovom »Blackstar«.

V nekem pogovoru za medije je Bowie pojasnil, da je »skoraj ateist«. »Moje duhovno življenje je bilo vedno pomembno za moje ustvarjanje«, je povedal za spletni portal beliefnet.com. Tudi za revijo stern je nekoč pojasnil, da je vprašanje vere v Boga eno njegovih osrednjih življenjskih vprašanj. Sam je dejal, da »problema«, ali veruje v Boga ali ne, ni nikoli razrešil. Bowie je minuli teden dopolnil 69 let.

Po zaporednih smrtih nekaterih rock glasbenikov – 28. decembra lani je umrl pevec skupine Motörhead Lemmy Kilmister – so številni uporabniki na Twitterju zapisali, da v nebesih trenutno očitno sestavljajo veličastno glasbeno skupino. »Bog ima trenutno tam zgoraj najboljši rock festival vseh časov«, je bil danes eden izmed najpogosteje deljenih »čivkov«.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh