Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Schönborn bo v Vatikanu predstavil 'YouCat'

Objava: 11. 04. 2011 / 07:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Schönborn bo v Vatikanu predstavil 'YouCat'

Knjiga bo na Tiskovnem uradu Svetega sedeža predstavljena v sredo, 13. aprila.

Kardinal Christoph Schönborn bo v sredo v Vatikanu svetovni javnosti predstavil novi katekizem za mlade z naslovom 'YouCat'. Kot so sporočili s Tiskovnega urada Svetega sedeža, bo dunajski nadškof knjigo, ki je doslej izšla v trinajstih jezikih, predstavil skupaj s predsednikom Papeškega sveta za laike, kardinalom Stanislawom Rylkom, ter s predsednikom Papeškega sveta za novo evangelizacijo, nadškofom Rinom Fisichello. Na uradni predstavitvi v prostorih Tiskovnega urada Svetega sedeža bodo sodelovali še vodja münchenske založbe Pattloch, ki je lastnica pravic za izdajo omenjene knjige, in dva predstavnika mladih, ki sta sodelovala pri nastajanju novega katekizma.

Nemško izdajo okoli tristo strani debelega mladinskega katekizma je kardinal Schönborn na Dunaju predstavil že 25. marca, tri dni za tem pa je kardinal Karl Lehmann 'YouCat' predstavil v Mainzu.

Delo je nastajalo v minulih štirih letih pod vodstvom dunajskega nadškofa ob pomoči nemško govorečih teologov in katehetov. Pri nastajanju knjige je sodelovalo tudi okoli šestdeset mladih. Izdajatelj novega katekizma za mlade je Avstrijska škofovska konferenca.

Katekizem naj bi mladim pojasnil nauk vere katoliške Cerkve v njim prilagojenem in splošno razumljivem jeziku. Okoli sedemsto tisoč izvodov katekizma bodo kot osebno darilo papeža Benedikta XVI. avgusta letos prejeli udeleženci svetovnega dneva mladih v Madridu.

Povezave: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/4537CB59B4A61529C125785D006D3BF1?OpenDocument

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh