Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal svari pred zapostavljanjem francoskih vernikov

Objava: 13. 01. 2012 / 07:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal svari pred zapostavljanjem francoskih vernikov

Srečanje med pariškim nadškofom Vingt-Troisjem in predsednikom francoske vlade Fillonom.

Predsednik Francoske škofovske konference, kardinal André Vingt-Trois, je med srečanjem s predsednikom francoske vlade Francoisjem Fillonom izrekel svarilo pred zapostavljanjem francoskih vernikov. Upravičena skrb državnih oblasti za ohranitev ločitve med Cerkvijo in državo ne bi smela imeti negativnih učinkov na vernike, ki na običajen način izkazujejo svojo vero, je po navedbah francoskih medijev poudaril pariški nadškof. Pri tem se je skliceval na zakon o prepovedi nošenja burke in drugih načinov zakrivanja glave iz verskih razlogov.

Ostale teme srečanja so bile med drugim duhovna oskrba v bolnišnicah, medsebojno priznanje zaključka visokošolskega študija med Francijo in Vatikanom, zvišanje državnih subvencij za katoliške univerze in položaj verskih manjšin. Posebej z mislijo na kristjane, ki živijo na Orientu, je kardinal Vingt-Trois poudaril potrebo za podporo državam, kot so Tunizija, Egipt in morda Sirija, v procesu političnih sprememb, s čimer bi se lažje izognili ‘irakizaciji tamkajšnjih družb’.

Po navedbah medijev so se srečanja z vladne strani poleg predsednika vlade udeležili tudi notranji minister Claude Guéant, državna tajnica za zdravstvo Nora Berra, minister za izobraževanje Laurent Wauquiez ter minister za razvoj Henri de Raincourt. Katoliško Cerkev je poleg pariškega nadškofa zastopal še vatikanski veleposlanik v Franciji, nadškof Luigi Ventura.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh