Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Wuerl: kritika sinode cilja na papeža

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 20. 10. 2015 / 09:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Wuerl: kritika sinode cilja na papeža

Washingtonski kardinal v pogovoru poudarja, da se mu izid sinode ne zdi prav nič »vnaprej določen«.

Washingtonski kardinal Donald Wuerl zavrača očitke medijev, da je na škofovski sinodi, ki te dni zaseda v Vatikanu, prisotna kakršna koli preračunljivost. Ne zdi se mu, da bi kdor koli poskušal manipulirati z vsebinami razprav, je kardinal minuli konec tedna pojasnil v pogovoru za ameriški jezuitski časnik America.

Nadškof ameriške prestolnice je obenem izrazil domnevo, da je kritika načina dela na sinodi usmerjena proti papežu Frančišku. Dejanski motiv številnih kritikov je najverjetneje dejstvo, »da jim papež ni najbolj všeč«, meni kardinal Wuerl. Frančišek namreč spodbuja Cerkev, ki evangelij ne le oznanja, ampak tudi živi. »In iz razlogov, ki jih poznajo le sami, se nekateri posamezniki zaradi tega počutijo ogroženi.«

Ameriški kardinal je med drugim spregovoril tudi o »znameniti« pisni pritožbi skupine kardinalov papežu Frančišku. V pismu kardinali izražajo bojazen, da je izid sinode vnaprej določen v prid zagovornikom reform v katoliški Cerkvi. Namen novega načina dela naj bi bil doseči že prej postavljene cilje. Domnevna vsebina je v javnost prišla preko objave na spletu.

Wuerl je še dejal, da si ne more predstavljati, kako bi lahko manipulirali s trinajstimi delovnimi skupinami. Moderatorje in poročevalce je namreč izbrala vsaka skupina posebej.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh