Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Zen protestira proti kitajski vladi

Objava: 11. 07. 2012 / 13:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Zen protestira proti kitajski vladi

Upokojeni škof iz Hong Konga zahteva izpustitev pomožnega škofa v Šanghaju, ki je obsojen na hišni pripor.

Osemdesetletni kardinal Joseph Zen Ze-kiun je skupaj z množico katoličanov protestiral pred sedežem osrednje kitajske vlade v Hong Kongu zaradi kršenja pravice do svobode veroizpovedi. Kot je poročala rimska tiskovna agencija ‘AsiaNews’, je upokojeni škof iz Hong Konga zahteval izpustitev pomožnega škofa v Šanghaju, Thaddeusa Ma Daquina, ki je škofovsko posvečenje prejel minulo soboto.

Novoposvečenega škofa, ki je bil imenovan s soglasjem papeža Benedikta XVI., naj bi kitajske oblasti po navedbah agencije ‘Asianews’ v nekem bogoslovnem semenišču obsodile na hišni pripor. Povod za vmešavanje države v cerkvene zadeve naj bi bila pridiga novega škofa ob slovesnosti na njegovem posvečenju, ko se je javno odpovedal članstvu režimu zvestega ‘Patriotskega združenja’ kitajskih katoličanov.

Kardinal Zen in člani komisije Pravičnost in mir pri škofiji v Hong Kongu so obenem obsodili nedovoljeno škofovsko posvečenje v kitajskem Harbinu minuli konec tedna. Tudi Vatikan je v začetku tedna ostro obsodil slovesnost, ki je potekala brez soglasja Svetega sedeža, in sporočil, da je posledica nepokorščine izobčenje nezakonito posvečenega Josepha Yue Fushenga.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/9CC8845B724C2A96C1257A38002735BB?OpenDocument

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh