Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinalov dvom pred svetovnim nogometnim prvenstvom 2022

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 02. 03. 2015 / 08:59
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinalov dvom pred svetovnim nogometnim prvenstvom 2022

Advent neprimeren za tovrstno športno prireditev.

Kölnski kardinal Rainer Maria Woelki je izrazil dvom glede morebitne organizacije svetovnega nogometnega prvenstva v Katarju v adventu leta 2022. Javni ogledi tekem na božičnih sejmih se mu zdijo »več ali manj nepredstavljivi«, je kardinal Woelki dejal v pogovoru za nemške medije. Adventni čas in priprave na praznovanje božičnih praznikov pa bi bile s tem še bolj stresne.



Bolj kot termin za organizacijo prvenstva pa nemškega kardinala motijo očitki o kršenju človekovih pravic v državi gostiteljici, Katarju. Po navedbah medijev »vsak dan poročajo o najmanj eni smrtni žrtvi na gradbišču za svetovno nogometno prvenstvo«, je pojasnil kardinal Woelki in izrazil dvom, ali se pristojni »sploh zavedajo svoje politične odgovornosti ob dodeljevanju pravic za organizacijo svetovnih prvenstev«.

Minuli teden je nemški škof Jörg Michael Peters, ki je pri Nemški škofovski konferenci pristojen za športna vprašanja, pojasnil, da je precej možnosti za organizacijo prvenstva v tej puščavski državi v zimskih mesecih. »Močno upamo, da finalna tekma ne bo na sporedu na sveti večer ali pa na sam božični dan«, je dejal pomožni škof iz Trierja.

Glavni tajnik FIFE Jerome Valcke je namreč v teh dneh napovedal, da naj bi bilo svetovno nogometno prvenstvo v Katarju na programu novembra ali decembra 2022. Po prvih načrtih naj bi finalno tekmo odigrali 23. decembra, dan pred svetim večerom. Dokončno odločitev bo izvršni odbor FIFE sprejel na seji 19. in 20. marca letos.

Vir: Kathpress

Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh