Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Karitas

Objava: 25. 05. 2011 / 08:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Karitas

Generalna skupščina Caritas Internationalis letos poteka med 22. in 27. majem 2011 v Rimu pod geslom Ena človeška družina – nič revščine. Udeležujejo se je tudi predstavniki Slovenske Karitas, ki je od leta 1995 polnopravna članica te mednarodne organizacije. Na devetnajstem zasedanju sodelujejo predstavniki stopetindvajsetih narodnih organizacij Karitas, članic Caritas Internationalis z vseh celin, ki sicer združuje dobrodelne ustanove iz stoštiriinpetdesetih držav. V svetovni mreži Karitas danes deluje več kot milijon prostovoljcev in sodelavcev, od tega več kot devet tisoč tudi v Sloveniji.

Letošnjo skupščino zaznamuje praznovanje šestdesete obletnice te mednarodne organizacije, ki jo je 1951 ustanovil kardinal Montini, poznejši papež Pavel VI. (1958–1963). Papež Janez Pavel II. je leta 2004 Caritas Internationalis podelil javno pravni kanonični status, s čimer jo je še posebej zavezal k udejanjanju krščanske ljubezni in dobrote ter pomoči vsakemu človeku v stiski.

»Caritas, nova pesem narodov Gospodu, ki je naredil čudovita dela ljubezni,« so bile uvodne besede kardinala Tarcisija Bertoneja, državnega tajnika Svetega sedeža, ki je predsedoval zboru številnih škofov in duhovnikov med otvoritveno mašo v nedeljo, 22. maja 2011 zvečer, na začetku zasedanja generalne skupščine Caritas Internationalis.

V ponedeljek, 23. maja 2011, so se predstavili na novo izvoljeni člani izvršilnega odbora in drugih organov Caritas Internationalis. Predstavili so predloge za spremembo statuta in drugih pomembnih aktov organizacije. Včeraj dopoldne so bile na programu predstavitve zaključnega poročila ter strateškega in finančnega načrta, v popoldanskem času pa so potekale volitve novega predsednika Caritas Internationalis.

Poročilo, ki ga objavljamo s posredovanjem Tiskovnega urada SŠK, je pripravil Alojzij Štefan s Slovenske Karitas.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh