Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Karitas in Hofer skupaj na pomoč slovenskim otrokom in družinam v stiski [VIDEO]

Za vas piše:
M. M.
Objava: 13. 03. 2023 / 10:27
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.03.2023 / 10:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Karitas in Hofer skupaj na pomoč slovenskim otrokom in družinam v stiski [VIDEO]
Prostovoljci Karitas v eni od trgovin. FOTO: Slovenska karitas

Karitas in Hofer skupaj na pomoč slovenskim otrokom in družinam v stiski [VIDEO]

Prostovoljci Slovenske karitas bodo v prihajajočem in naslednjem koncu tedna, torej 17. in 18. ter 24. in 25. marca, v trgovinah Hofer zbirali izdelke za otroke in družine, ki v Sloveniji živijo v pomanjkanju, ter jim tako polepšali velikonočne praznike.

V osmih letih skupnega sodelovanja med Slovensko karitas in podjetjem Hofer so kupci zbrali že več kot 250 ton izdelkov, to številko pa želijo s tokratno akcijo še nadgraditi, da bodo znova lahko pomagali številnim pomoči potrebnim.

Kako je možno darovati?

»Izdelke bodo kupci lahko dodali k svojemu rednemu nakupu in jih na koncu odložili v nakupovalni voziček pri pakirnem pultu,« so sporočili s Slovenske Karitas in dodali, da so izdelki, ki jih družine najbolj potrebujejo (izdelki naj ne potrebujejo hlajenja):

  • živila za otroke: žitne kašice, kosmiče in namaze;
  • osnovna živila: trajno mleko, olje, sladkor in moko;
  • izdelke za higieno: pralni prašek, šampon, plenice ali druge izdelke po lastni izbiri.

V 91 trgovinah

Zbiranje izdelkov bo potekalo v vseh 91 Hoferjevih trgovinah v Sloveniji v petek in soboto, 17. in 18. marca, ter v petek in soboto, 24. in 25. marca. Vsaka od 91 trgovin bo prispevala še izdelke v vrednosti 50 evrov.

Mojca Kepic s Slovenske karitas. FOTO: Slovenska karitas

»Veseli nas, da s Slovensko karitas organiziramo že 16. zbiralno akcijo in da bomo ponovno lahko pomagali tistim, ki pomoč zares potrebujejo. Tudi tokrat bo vsaka trgovina Hofer prispevala voziček z izdelki v vrednosti 50 evrov, tako da bomo zbrani količini s strani naših kupcev dodali še izdelke v vrednosti 4550 evrov,« pred letošnjo akcijo pojasnjujejo v Hoferju.

Bogatejši velikonočni prazniki za vse

Pri Slovenski karitas so pred letošnjo akcijo poudarili, da verjamejo v dobroto ljudi, ki so jo ljudje v Sloveniji pokazali v številnih dobrodelnih akcijah, še posebej v zadnjih letih. »Več kot je stisk, večje so potrebe in s hvaležnostjo se tudi tokrat obračamo na darovalce, ki bodo s hrano ali pripomočki polepšali prihajajoče velikonočne praznike slovenskih družin v stiski. Z vašim prispevkom bodo prazniki bogatejši tudi za vas. Iskrena hvala.«

Nalaganje
Nazaj na vrh