Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Karitas lani pomagala 114 tisoč posameznikom

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 07. 05. 2022 / 07:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.05.2022 / 12:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Karitas lani pomagala 114 tisoč posameznikom
FOTO: Tatjana Splichal

Karitas lani pomagala 114 tisoč posameznikom

Slovenska karitas je lani preko svojih programov pomagala 114 tisoč oseb, ki so potrebovali materialno in finančno pomoč ter svetovanje. Med njimi je bilo več kot 21.900 otrok in 26.700 starejših.

Največ je potrebne materialne pomoči, saj jo je v lanskem letu prejemalo 89.754 oseb, med njimi je bilo tudi 624 brezdomcev. Razdelili so 3050 ton hrane. Karitas je razdeljevala še rabljena oblačila in higienske pripomočke. Skoraj 13 tisoč šolarjev je prejelo paket šolskih potrebščin in delovnih zvezkov, več kot 1600 osnovnošolcev in dijakov pa pomoč pri plačilu kosila, prevoza in obšolskih dejavnosti.

Ponujeno je tudi svetovanje in socialno varstveni programi

Strokovni delavci in strokovno podkovani prostovoljci izvajajo individualna svetovanja, v katerega je bilo vključenih 4203 gospodinjstev. Poleg tega Karitas izvaja še socialno varstvene programe, ki so namenjene odvisnikom, brezdomcem, ambulantam za osebe brez zavarovanja, materinskim domovom in pomoči žrtvam trgovine z ljudmi. Pohvalijo se lahko še z letovanjem v Portorožu in Soči, v katero je bilo vključenih 609 otrok, družinskih članov in starejših.

FOTO: Arhiv Karitas 

Delovalo več kot devettisoč prostovoljcev 

Lansko leto so v dobrodelni organizaciji Karitas vračali upanje tistim, ki so jim ga vzeli padci in krivice na življenjski poti, več kot 9000 zagnanih prostovoljcev, med njimi tudi mladih. »Kar mladim vsadimo, to žanjemo v prihodnosti,« vzpodbudno pojasnjuje generalni tajnik Slovenske karitas, Peter Tomažič. 

 Prostovoljci so v lanskem letu skupaj opravili 543.300 ur prostovoljnega dela. FOTO: Arhiv Karitas

Kar mladim vsadimo, to žanjemo v prihodnosti.     (Peter Tomažič)  

V lanskem letu je v okviru mreže Karitas delovala krovna organizacija Slovenska karitas, šest škofijskih Karitas, 453 župnijskih in območnih Karitas ter dva zavoda, ki izvajata socialno varstvene programe.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh