Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Karitas na Expu zbrala enajst ton živil

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 08. 2015 / 07:56
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Karitas na Expu zbrala enajst ton živil

Hrano je priskrbela prodajna veriga Coop, med prejemniki tudi župnije milanske nadškofije.

Krajevna Karitas je s svetovne razstave Expo potrebnim doslej razdelila že enajst ton živil, kot je minuli konec tedna poročala italijanska agencija SIR. Hrano, ki bi sicer pristala na smetišču, je priskrbela prodajna veriga Coop, ki v času Expa oskrbuje razstavni prostor, pri zbiranju pa so sodelovala tudi nekatera druga podjetja. Pri pripravi jedi je v zadnjih treh in pol mesecih sodelovalo tudi dvajset svetovno priznanih mednarodnih kuharskih mojstrov.



Po navedbah Karitas so nazadnje darovali pet zvitkov mortadele, ki so tehtali po 14 kilogramov, ostali pa so po degustaciji na svetovni razstavi. Prejemniki pomoči v obliki živil so poleg Karitas tudi župnije v milanski nadškofiji.

Luciano Gualzetti, ki je pri italijanski Karitas pristojen za sodelovanje s prireditelji Expa, je v pogovoru za agencijo SIR svetovno razstavo na temo prehrane označil kot preizkusni kamen za ravnanje z živili. Pred dogodkom je bilo potrebno pripraviti nove načrte za varnost prehrane na našem planetu. »Boj proti prekomerni potrošnji lahko postane volilo za Expo«, je dejal Gualzetti. Svetovna razstava je letos na ogled pod geslom »Nahraniti planet – energija za življenje«, konec oktobra pa bo po šestih mesecih zaprla svoja vrata.


Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh