Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Karitas na pomoč Ukrajini

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 22. 02. 2022 / 14:01
Oznake: Nemiri, Svet, Ukrajina
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.02.2022 / 14:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Karitas na pomoč Ukrajini
Ukrajinska Karitas je od začetka spora z Rusijo leta 2014 pomagala blizu milijon ljudem na prizadetih območjih. FOTO: Twitter Caritas

Karitas na pomoč Ukrajini

Karitas Evropa je izrazila globoko zaskrbljenost nad čedalje večjimi napetostmi na ukrajinskih mejah.

Ponovila je poziv papeža Frančiška, ki je potrkal na vest političnih voditeljev in jih spodbudil k vsem možnim prizadevanjem za mir, saj bi kakršno koli novo poslabšanje razmer povzročilo dodatno človeško trpljenje ljudem v Ukrajini in v celotni regiji.

Ukrajinska Karitas je od začetka spora z Rusijo leta 2014 pomagala okoli 950 000 ljudem na prizadetih območjih. »Slabšanje političnega dialoga in morebitna eskalacija sovražnosti grozi, da se bodo te potrebe močno povečale, zato so potrebni hitri ukrepi za odgovor na humanitarne potrebe, na katere že zdaj ni zadostnega odziva, med drugim po hrani in neživilskih izdelkih ter psihološki podpori,« je zapisal predsednik Karitas Evropa Michael Landau, pri tem pa omenil, da bodo v primeru širjenja vojne številni Ukrajinci zapustili svoje domove in se znašle v potrebi po zaščiti – v Ukrajini ali okoliških državah.

Sredstva za humanitarno pomoč zbira tudi Slovenska karitas in jih bo posredovala Karitas v Ukrajini. Že vnaprej se zahvaljuje za vsak dar, ki ga lahko prispevate na: Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, sklic: SI00 870, namen: Pomoč Ukrajini.

Nalaganje
Nazaj na vrh