Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Karitas vabi mlade k vpisu v bazo prostovoljcev

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 13. 03. 2020 / 14:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.03.2020 / 06:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Karitas vabi mlade k vpisu v bazo prostovoljcev

Karitas vabi mlade k vpisu v bazo prostovoljcev

Zaradi hitrega naraščanja okužb se bo pojavila potreba po solidarnosti do ranljivih skupin v lokalnem okolju.

Foto: Tatjana Splichal


Slovenska karitas se je odzvala na trenutne razmere ob razglašeni epidemiji novega koronavirusa in je danes v sklopu programa youngCaritas začela vseslovensko povabilo mladim, naj izrazijo pripravljenost za sodelovanje v predvidenem prostovoljskem delu za zagotavljanje pomoči ljudem v stiski v času epidemije. Mladi se lahko v sklopu prostovoljskega projekta »Naš kraj, naše srce« prijavijo TUKAJ ali na družbenih omrežjih, na Facebooku in Instagramu.

Za začetek izvajanja aktivnosti še ni potrebe

Kot poudarjajo v Slovenski karitas, se bo zaradi hitrega naraščanja okužb s koronavirusom pri nas in splošnih navodil za umirjanje javnega življenja predvidoma pojavila potreba po solidarnosti do ranljivih skupin v lokalnem okolju. »Trenutno za začetek izvajanja aktivnosti še ni potrebe, se pa zbira baza prostovoljcev, ki bo aktivirana skladno s potrebami Karitas na terenu in po navodilih Civilne zaščite,« pojasnjuje generalni tajnik Cveto Uršič.

Pogoji za prijavo v prostovoljsko bazo

Kdor se želi prijaviti v bazo, mora biti starejši od 18 let, povsem zdrav, brez kroničnih bolezni ali brez kroničnega bolnika med svojimi najbližjimi, hkrati v zadnjih 14 dneh ni bil v neposrednem stiku z okuženimi ali v tujini. Namen akcije je podpora prostovoljcev Karitas pri zagotavljanju pomoči ljudem v stiski, rednim prejemnikom materialne pomoči in še posebej starejšim, ki so zaradi večje ranljivosti trenutno najbolj kritična skupina ljudi.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh