Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Katarina Ban je odšla v Jezusovo naročje

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 21. 04. 2021 / 18:32
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.04.2021 / 07:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Katarina Ban je odšla v Jezusovo naročje

Katarina Ban je odšla v Jezusovo naročje

Drobcena dojenčica je bila izjemna pričevalka o vrednosti življenja.

Po porodu je Katarina nehala dihati, ko pa jo je oče takoj krstil, saj je imel s tem namenom že pripravljeno vodo, pa je prišla k sebi. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida



Drobcena dojenčica Katarina Ban, ki se je rodila 13. novembra 2019, je 21. aprila odšla v Jezusovo naročje. Čeprav je bila majhna, se je dotaknila mnogih src in je s pomočjo svojih staršev Katje in Klemena opravila izjemno poslanstvo pričevanja o ljubezni in vrednosti življenja.

Katarina se je rodila z boleznijo trisomija 18, ki je genetska bolezen, zaradi katere otroci umrejo že v maternici ali med porodom. 90 % otrok ne preživi prvega leta starosti. Zaradi diagnoze, ki so jo zdravniki postavili že v 12. tednu nosečnosti, so staršema omenili tudi možnost umetne prekinitve nosečnosti, vendar pa sta jo zavrnila. Po porodu je Katarina nehala dihati, ko pa jo je oče takoj krstil, saj je imel s tem namenom že pripravljeno vodo, pa je prišla k sebi.

Kljub številnim zdravstvenim zapletom je bila Katarina zelo lepo sprejeta med svojimi tremi brati in sestrico. Iskrenost in veliko zaupanje staršev v Božjo ljubezen pa je prek pričevanj v različnih medijih nagovorilo številne. Banovi so žive priče, da je vsako življenje dragoceno in smiselno, da Bog sliši naše molitve in da je moč ljubezni nepremagljiva.

Draga Katarina, naj ti bo lepo v Jezusovem naročju, prosi za nas!

Preberite pogovor s Katjo in Klemenom Ban TUKAJ.

Kupi v trgovini

Knjiga meseca januarja
Klic k usmiljenju
Duhovna rast
23,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh