Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Katekizem za mlade YOUCAT odslej tudi v arabskem jeziku

Objava: 06. 09. 2012 / 08:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Katekizem za mlade YOUCAT odslej tudi v arabskem jeziku

Prvi izvodi bodo na voljo med papeževim obiskom v Libanonu; za prevod je poskrbel mladinski oddelek Maronitskega patriarhata.

Katekizem za mlade YOUCAT bo kmalu na voljo tudi v arabskem jeziku. Prvih petdeset tisoč izvodov bo razdeljenih v času papeževega obiska v Libanonu, natančneje 15. septembra na srečanju svetega očeta z mladimi v mestu Bkerke, je sporočila katoliška človekoljubna organizacija ‘Cerkev v stiski’. Knjiga, ki obsega več kot tristo strani in vsebuje 527 odgovorov na vprašanja o veri, je papežev osebni dar verni mladini. Trenutno je na voljo v enaindvajsetih jezikih, tudi v slovenščini. Načrtovani ali celo že v delu so tudi prevodi v še več jezikov.

P. Toufic Bou Hadir, koordinator srečanja mladih s papežem, je pojasnil, da 15. septembra v mestu Bkerke pričakujejo okoli petdeset tisoč udeležencev iz Libanona in drugih dežel Bližnjega Vzhoda. V arabskem svetu je katekizem za mlade navdušil številne vernike, zatrjuje p. Hadir. Zato so se na Maronitskem patriarhatu v Libanonu zbrali mladi, prevajalci in strokovnjaki, ki so poskrbeli za prevod katekizma v arabski jezik.

P. Andrzej Halemba, predstavnik organizacije ‘Cerkev v stiski’ za Bližnji Vzhod in arabski svet, je pobudo z veseljem pozdravil. To bo namreč prvi katekizem za mlade v arabskem jeziku. Česa podobnega doslej še ni bilo na voljo.

Knjige tiskajo v Libanonu, stroške pa je prevzela omenjena človekoljubna organizacija. Že ob svetovnem dnevu mladih v Madridu 2011 je ‘Cerkev v stiski’ finančno podprla tiskanje 700.000 izvodov katekizma v sedmih evropskih jezikih.

V uvodni besedi katekizma za mlade papež Benedikt XVI. mlade neposredno nagovori: “Ta katekizem ne govori o tem, kar bi želeli slišati. Ničesar vam ne olajšuje. Od vas namreč zahteva novo življenje.” Poznavanje in posredovanje vere, nadaljuje papež, je odgovornost slehernega posameznika. Benedikt XVI. mlade spodbuja, naj si vedno znova zastavljajo pomembna življenjska vprašanja: “Na vsak način se pogovarjajte o svoji veri! Vedeti morate, kaj verujete. V veri morate biti še globje zakoreninjeni kot generacije vaših staršev, saj se boste le tako lahko z dovolj moči in odločnosti spopadli z izzivi in skušnjavami našega časa.”

Benedikta XVI. na tridnevnem obisku v Libanonu pričakujejo 14. septembra letos.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh