Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Katere šmarnice bomo brali letos?

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 26. 04. 2024 / 09:58
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.04.2024 / 13:37
Katere šmarnice bomo brali letos?
Marijin mesec. FOTO: Tatjana Splichal

Katere šmarnice bomo brali letos?

Letošnja ponudba šmarničnega branja obsega štiri različne zgodbe, med katerimi so tri namenjene otrokom in ena odraslim.

Za odrasle jih je napisali p. Branko Petauer in jih naslovil Naj ti bom nežni rdeči cvet. V zgodbi bomo spoznavali zgled Božje služabnice Cvetane Priol. Zgodbe opisujejo njeno življenje, v katerem se prepletajo njena odločitev za poglobljeno pripadnost Bogu in za svetništvo, popolna predanost njegovi volji z vdanim sprejemanjem bolezni in trpljenja ter njena odločitev, da tudi druge privede do Boga, zlasti bolne in najbolj oddaljene. Besedila so obogatena s Cvetaninimi dnevniškimi zapiski. Šmarnice so izšle pri celjski Mohorjevi družbi.

Med šmarnicami za otroke je Slovenski katehetski urad po pooblastilu Slovenske škofovske konference izbral šmarnice Tvoj talent šteje – zgodbo o misijonarju Andreju Majcnu, ki jo je napisala sodelavka Družine Barbara Kastelic, izdala pa založba Salve. Nastale so v letu, ko obeležujemo 120 let od Majcnovega rojstva (1904), 25 let od njegove smrti (1999) in sto let od njegovega prihoda na lj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh