Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Katoličani na Kubi upajo na obrat po papeževem obisku

Objava: 09. 03. 2012 / 07:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Katoličani na Kubi upajo na obrat po papeževem obisku

Obisk Benedikta XVI. bi lahko pripomogel k temu, da bi ‘pot narodnega preobrata tekla naprej in odpirala nova vrata’.

Katoličani na Kubi si od bližajočega se papeževega obiska obetajo močno spodbudo za politične reforme. Obisk Benedikta XVI. med 26. in 28. marcem bi lahko pripomogel k temu, da bi ‘pot narodnega preobrata tekla naprej in odpirala nova vrata’, so predstavniki Mednarodnega združenja za človekove pravice navedli besede iz revije laiškega sveta havanske nadškofije, ‘Espacio Laical’. Šibki rezultati konference komunistične partije 24. februarja letos so pri velikem delu prebivalstva poskrbeli za frustracijo, je še zapisano v prispevku. Primanjkuje prizadevanj za strukturne reforme, brez katerih pa dežela ne bo zmogla prebroditi krize.

Direktor cerkvene revije ‘Palabra Nueva’, Orlando Marquez, je dejal, da papežev obisk ‘naključno ali pa namerno’ sovpada s časom preobrata na otoku. Cerkev zahteve ljudstva jemlje resno. ‘Brez nove politične raznolikosti bo težko vzpostaviti zaželjeno socialno ravnotežje. In prav to ravnotežje zahteva navzočnost Cerkve,’ je pojasnil Marquez.

Poleg tega pa so komunistične oblasti pred papeževim obiskom ponovno pričele napenjati mišice. Po navedbah tiskovne agencije ‘Hablemos Press’ so zgolj v februarju iz političnih razlogov zaprli 387 oporečnikov ter aktivistov za človekove in državljanske pravice. Večina jih je bila sicer po zaslišanju izpuščena, nekateri, med njimi je denimo tudi časnikarka Yasmin Conyedo, članica organizacije, ki se bori za državljanske pravice ‘Ženske v belem’, pa so že več tednov zaprti.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh