Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Katoliški inkubator za mlade

Za vas piše:
Domen Kos
Objava: 14. 11. 2023 / 14:15
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.11.2023 / 07:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Katoliški inkubator za mlade
Slavilni večer je lepo popestril tako pastoralno dogajanje v Vojniku. FOTO: SMC Celje

Katoliški inkubator za mlade

Salezijanski mladinski center Celje je 10. novembra v Vojniku organiziral Katoliški inkubator, namenjen mladim, ki iščejo smisel vere v današnjem času in si želijo biti bolj aktivni v Cerkvi. Gost slavilnega večera je bil mladi misijonar v Sloveniji Oscar Kmangou, 29-letni salezijanec iz Konga.

Program Katoliški inkubator, za katerim stoji Salezijanski mladinski center Celje z mentorji, je drugič v letošnji sezoni in prvič izven Don Boskovega centra privabil mlade, animatorje in družine iz širšega območja, ki so napolnili Dom sv. Jerneja v Vojniku. Navzoči so skupaj z glasbeno skupino na odru sooblikovali slavilni večer s petjem, duhovnim nagovorom in molitvijo v tišini.

Večer je popestril gost, mladi misijonar v Sloveniji Oscar Kimangou. 29-letni salezijanec iz Republike Kongo, ki opravlja vzgojno-pastoralno prakso v salezijanski skupnosti in Don Boskovem centru Celje, je v pogovoru z moderatorko spregovoril o svojem otroštvu, družini in poklicni poti, ki ga je pripeljala do salezijanskega poklica in končno do Slovenije, kjer že eno leto deluje kot misijonar; nekaj misli, ki so navdušile in tudi nasmejale navzoče v dvorani, pa je nato namenil poklicu salezijanskega misijonarja v Sloveniji, kot ga doživlja v tem prvem obdobju svojega bivanja v Sloveniji.

Gost večera je bil 29-letni salezijanec iz Konga. FOTO: SMC Celje

Dogodek je v celoti povezovala domačinka Klara Podergajs; navzoče sta poleg Oscarja na kratko nagovorila tudi dva duhovnika: najprej mentor Katoliškega inkubatorja, salezijanec g. Viktor Ganc, s prebranim odlomkom iz evangelija in duhovno mislijo, ob koncu pa še domači župnik g. Anton Perger, ki je vsem navzočim, še posebej mladim organizatorjem večera, izrekel zahvalo in podelil blagoslov; po zaključni pesmi se je veselo druženje ob bogato obloženi mizi nadaljevalo v avli Doma sv. Jerneja.

Slavilni večer je lepo popestril tako pastoralno dogajanje v Vojniku kot tudi letošnjo sezono Katoliškega inkubatorja. Udeležilo se ga je kar lepo število mladih, ki so že doslej prihajali na redna mesečna srečanja. Gotovo pa je, da bo petkov večer spodbudil še kakšno mlado dušo, da se opogumi in že na prihodnjem decembrskem dogodku pridruži skupini.

Nalaganje
Nazaj na vrh