Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Katoliški politik potrjen za novega evropskega komisarja

Objava: 23. 11. 2012 / 07:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Katoliški politik potrjen za novega evropskega komisarja

Evropski poslanci so za komisarja za zdravje in varstvo potrošnikov vendarle podprli Tonia Borga.

Tonio Borg je minulo sredo kljub številnim oviram postal novi evropski komisar za zdravje in varstvo potrošnikov. Evropski poslanci so malteškega zunanjega ministra za novi položaj izglasovali s 386 glasovi za, 281 proti in 28 vzdržanimi glasovi.

Vprašanje njegovega imenovanja je v preteklih tednih dvigovalo veliko prahu zaradi Borgovih osebnih stališč, povezanih z odnosom do splava, porok istospolnih partnerjev ipd. Pod vprašaj so bile postavljene temeljne pravice, kot so svoboda vesti, svoboda veroizpovedi in svoboda izražanja mnenja, potem ko so tisti, ki so nasprotovali imenovanju Tonia Borga, njegova osebna prepričanja označili za neskladna z evropskimi vrednotami.

Borg je sicer s svojo strokovnostjo na zaslišanju 13. novembra uspel prepričati tri različne parlamentarne odbore, pisno pa je moral odgovarjati tudi na vprašanja evropskih poslancev.

Nekatere skupine strank v Evropskem parlamentu so mu podporo odrekle predvsem zaradi njegovih osebnih prepričanj, čeprav mu načeloma niso oporekale kompetentnosti na področju, na katerem bo deloval.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh