Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Katoliški škofje obsojajo uboj razvpitega ginekologa

Objava: 05. 06. 2009 / 07:52
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Katoliški škofje obsojajo uboj razvpitega ginekologa

Njegov uboj je v nasprotju z vsemi načeli zagovornikov življenja

Številni ameriški katoliški škofje so obsodili uboj ginekologa Georga Tillerja, ki je bil v Ameriki razvpit po tem, da je opravljal splave v visoki nosečnosti. Škofje so v svoji izjavi zagotovili molitev za umorjenega ginekologa in njegovo družino in jasno izrazili svoje stališče, da zavzemanje Za Življenje v nobenem primeru ne more upravičiti zločina kot je uboj človeka.

Georgea Tillerja je minulo nedeljo pred domačo luteransko cerkvijo v ameriškem Kansasu neznanec ustrelil, razvpiti ginekolog pa je zaradi strelnih ran kasneje umrl.

Škofje so izrazili sožalje Tillerjevi družini, zločin pa so obsodili in ga označili za ‘prav posebej gnusnega’, saj je bil Tiller umorjen pred cerkvijo, ko se je ravno odpravljal k bogoslužju. Povedali so, da so številni katoličani pogosto mirno demonstrirali pred Tillerjevo kliniko, kjer je izvajal splave, ter molili, da bi prenehal s svojim početjem. Pri tem so se jim včasih pridružili tud škofje. Še tako goreči zagovorniki življenja pa ne morejo upravičiti zločina, kakršen je bil storjen minulo nedeljo.

Kot so še pojasnili škofje, je uboj zdravnika v popolnem nasprotju s tem, kar sami zagovarjajo in za kar bi si želeli, da bi zagovarjala celotna civilizacija, torej spoštovanje slehernega življenja od spočetja do njegovega naravnega konca.

Uboj zdravnika so obsodili tudi predstavniki organizacij Gibanja za Življenje v Združenih državah Amerike.

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh