Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Katoliški tisk se mora zavzemati za krščanske vrednote

Objava: 01. 12. 2010 / 09:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Katoliški tisk se mora zavzemati za krščanske vrednote

Po mnenju Benedikta XVI. mora biti katoliški tisk v službi resnice in 'pomagati javnemu mnenju, da resničnost opazuje in razume z vidika evangelija'.

Papež Benedikt XVI. je katoliške časnikarje pozval, naj se v javnih razpravah pogumno zavzemajo za krščanska prepričanja in vrednote. Gre za to, da pri vseh etičnih in socialnih vprašanjih jasno oblikujemo katoliško stališče, je papež minuli teden v Vatikanu povedal predstavnikom Združenja italijanskih katoliških časnikov.

V medijski pokrajini danes prevladuje dvomljiva in relativistična drža do resnice, je pojasnil Benedikt XVI. Katoliški tisk pa mora biti v službi resnice in 'pomagati javnemu mnenju, da resničnost opazuje in razume z vidika evangelija'.

Katoliški časnikarji naj svojih bralcev ne bi zgolj informirali, pač pa morajo poskrbeti tudi za njihovo krščansko izobrazbo, meni papež, in razlogi za krščansko vero morajo presegati vsakršno ideologijo.

Leta 1966 ustanovljeno Združenje italijanskih katoliških časnikov med seboj povezuje stodevetdeset katoliških medijev, škofijskih glasil ter drugih cerkvenih in katoliško usmerjenih italijanskih medijev.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh