Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Kdaj se bomo srečali med seboj?«

Za vas piše:
K. C.
Objava: 25. 05. 2015 / 10:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Kdaj se bomo srečali med seboj?«

V nedeljo je bil ob prazniku Marije Pomočnice osrednji romarski shod. Mašo pa je daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore.
Minuli konec tedna je bilo veliko priložnosti za romanje. Potem ko so mnogi v soboto obiskali Brezje, kjer je maševal koprski škof Jurij Bizjak, pa so v nedeljo drugi romali na Rakovnik, je bil ob prazniku Marije Pomočnice osrednji romarski shod. Mašo pa je daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore. Ob tej priložnosti je tudi blagoslovil obnovljen kip Marije Pomočnice in ji izročil obnovljeno žezlo.

V pridigi je razložil povezavo med binkoštnim praznikom in Marijo, ki jo je prosil, naj nam pomaga, da bomo tudi mi ustvarili takšno edinost v naših družinah in narodu, kot so jo verniki, zbrani okrog nje v občestvu prve Cerkve ob pričakovanju Svetega Duha. »Marija, daj, da se bodo naše družine, naše krščanske družine in vse družine v našem narodu, ki uživajo v polnosti ljubezni in tiste, ki so v preizkušnji svojega sožitja, zbirale na istem kraju.«

Veliko ljudi mora dnevno skrbeti za to, da družina ne bo lačna, v skrbeh za vsakdanji kruh pa pozabljamo na ljubezen, je dejal Zore. »Če bomo skrbeli samo za jutrišnji dan, kdaj bomo živeli današnji dan, kdaj se bomo srečali med seboj kot mož in žena, kot starši in otroci, kot bratje in sestre med sabo?« se je spraševal.

Vir: Radio Ognjišče, foto: Marjan Smerke

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh