Zapri
Iskanje

Kdo bo po 8. novembru lahko potoval v ZDA?

Za vas piše:
M. M.
Objava: 26. 10. 2021 / 10:27
Oznake: Covid, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.10.2021 / 10:35
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Kdo bo po 8. novembru lahko potoval v ZDA?

Kdo bo po 8. novembru lahko potoval v ZDA?
San Francisco v Kaliforniji. FOTO: Pixabay
Združene države Amerike bodo v ponedeljek, 8. novembra, spet odprle meje za potnike iz Evrope in drugih delov sveta, ki so cepljeni proti covidu-19. To je v ponedeljek potrdila ameriška vlada.

Zahteva po cepljenju ne bo veljala za mlajše od 18 let ter za potnike iz držav, kjer so doslej zaradi pomanjkanja cepiva cepili le do deset odstotkov prebivalcev. S tem bo končana več kot 18-mesečna prekinitev potovanj v ZDA iz večjega dela sveta, vključno s Kanado in EU, navaja STA.

Tudi negativen test

Po besedah predstavnika vlade predsednika Joeja Bidna, ki ni želel biti imenovan, bodo morali vsi potniki predložiti tudi negativen test na novi koronavirus. To bo veljalo tako za tujce kot tudi za ameriške državljane, ki vstopajo v ZDA. Pri tistih, ki so cepljeni, bo test lahko star tri dni, necepljeni pa bodo morali pokazati test, ki ni starejši od 24 ur.

IZJEMA: Ameriškim državljanom in imetnikom dovoljenja za delo in bivanje se še naprej za vstop v ZDA ne bo treba cepiti, vendar pa bodo morali imeti negativen test.

Katera cepiva priznavajo ZDA?

ZDA priznavajo le cepiva, ki jih potrjujejo ameriške zdravstvene oblasti. To so Moderna, Pfizer ter Johnson & Johnson in tista cepiva, ki jih je odobrila Svetovna zdravstvena organizacije (WHO). Med njimi sta kitajski cepivi Sinopharm in Sinovac, ne pa tudi rusko cepivo Sputnik.

V ZDA po letu in pol

ZDA so zaprle meje za potnike iz držav EU, ki so del schengenskega območja, še v času vlade predsednika Trumpa pred 18 meseci. Prepoved je veljala tudi za Kitajsko, Indijo in Kanado.


Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh