Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kdo bo po 8. novembru lahko potoval v ZDA?

Za vas piše:
M. M.
Objava: 26. 10. 2021 / 10:27
Oznake: Covid, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.10.2021 / 10:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kdo bo po 8. novembru lahko potoval v ZDA?
San Francisco v Kaliforniji. FOTO: Pixabay

Kdo bo po 8. novembru lahko potoval v ZDA?

Združene države Amerike bodo v ponedeljek, 8. novembra, spet odprle meje za potnike iz Evrope in drugih delov sveta, ki so cepljeni proti covidu-19. To je v ponedeljek potrdila ameriška vlada.

Zahteva po cepljenju ne bo veljala za mlajše od 18 let ter za potnike iz držav, kjer so doslej zaradi pomanjkanja cepiva cepili le do deset odstotkov prebivalcev. S tem bo končana več kot 18-mesečna prekinitev potovanj v ZDA iz večjega dela sveta, vključno s Kanado in EU, navaja STA.

Tudi negativen test

Po besedah predstavnika vlade predsednika Joeja Bidna, ki ni želel biti imenovan, bodo morali vsi potniki predložiti tudi negativen test na novi koronavirus. To bo veljalo tako za tujce kot tudi za ameriške državljane, ki vstopajo v ZDA. Pri tistih, ki so cepljeni, bo test lahko star tri dni, necepljeni pa bodo morali pokazati test, ki ni starejši od 24 ur.

IZJEMA: Ameriškim državljanom in imetnikom dovoljenja za delo in bivanje se še naprej za vstop v ZDA ne bo treba cepiti, vendar pa bodo morali imeti negativen test.

Katera cepiva priznavajo ZDA?

ZDA priznavajo le cepiva, ki jih potrjujejo ameriške zdravstvene oblasti. To so Moderna, Pfizer ter Johnson & Johnson in tista cepiva, ki jih je odobrila Svetovna zdravstvena organizacije (WHO). Med njimi sta kitajski cepivi Sinopharm in Sinovac, ne pa tudi rusko cepivo Sputnik.

V ZDA po letu in pol

ZDA so zaprle meje za potnike iz držav EU, ki so del schengenskega območja, še v času vlade predsednika Trumpa pred 18 meseci. Prepoved je veljala tudi za Kitajsko, Indijo in Kanado.


Kupi v trgovini

Potovanje na Venero
Za mladino
21,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh