Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

ZDA omejitev na potovanja ne odpravljajo

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 27. 07. 2021 / 09:06
Oznake: Družba, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.07.2021 / 09:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
ZDA omejitev na potovanja ne odpravljajo
Vstop je v prvi vrsti prepovedan za tiste, ki potujejo kot turisti. FOTO: Pexels.

ZDA omejitev na potovanja ne odpravljajo

Tiskovna predstavnica Bele hiše Jen Psaki je danes sporočila, da ZDA obstoječe omejitve potovanj zaradi pandemije ne bo odpravljala in da tujci, ki doslej v ZDA niso smeli, dovoljenja za to tudi po novem ne bodo dobili. Razlog za to je širitev številnih različic virusa, tudi delte.

Trenutno ZDA ne dovoli vstopa državljanom iz večine držav EU oziroma Schengenskega območja, med drugim pa prepoved velja tudi za Veliko Britanijo, Indijo, Kitajsko, Brazilijo, Južno Afriko in Iran, poroča STA.

Izjeme

Veljajo za ameriške državljane in tiste z dovoljenjem za bivanje in delo v ZDA, med drugim pa mednje sodijo tudi študenti, novinarji, profesorji in poslovneži. Kdaj bodo omejitve odpravljene, trenutno ni znano.

Prepoved potovanj zlati razburja državljane Evrope, saj je EU za Američane in tiste z negativnimi rezultati testa za koronavirus junija odprla meje.

Ameriški center za nadzor nad nalezljivimi boleznimi svojim državljanom priporoča, da se potovanjem v Španijo in na Portugalsko zaradi tamkajšnjega naraščanja okužb izogibajo. Bela hiša se je sicer vzdržala odgovora na vprašanje, kako bi lahko okužbe v ZDA naraščale v primeru sproščanja potovanj za tujce, ki so cepljeni ali za tiste, ki imajo negativne rezultate testov.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh