Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kdo je Malakai Bayoh, 13-letnik z angelskim glasom? [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 20. 04. 2023 / 10:23
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.05.2023 / 21:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kdo je Malakai Bayoh, 13-letnik z angelskim glasom? [VIDEO]
13-letni Londončan Malakai Bayoh se je s petjem začel ukvarjati pri sedmih letih. FOTO: YouTube/zajem zaslona

Kdo je Malakai Bayoh, 13-letnik z angelskim glasom? [VIDEO]

Malakai Bayoh, 13-letni Londončan, je z izjemno glasbeno nadarjenostjo osupnil občinstvo v znameniti dvorani Royal Albert Hall, kjer je zapel Mozartovo »Alelujo« iz skladateljevega moteta »Exsultate, jubilate«.

Pozornost glasbenih sladokuscev je pritegnil že ob lanskem božiču, ko je v duetu z znanim britanskim pevcem ter radijskim in televizijskim voditeljem Aledom Jonesom zapel božično klasiko »O, sveta noč« (O Holy Night), zatem pa je nastopil še v oddaji »Britanija ima talent« in s svojim »angelskim glasom« povsem očaral štiri žirante, posebej Simona Cowella, ko je zapel »Pie Jesu« iz »Rekviema« britanskega skladatelja Andrewa Lloyd-Webbra.


»Sanjam o tem, da bi postal pevec,« je Malakai izjavil v trenutku, ko ga je prek televizijskih zaslonov spremljalo britansko občinstvo po vsej državi: trinajstletnik z izjemnim sopranom je nastopil kot tekmovalec v 16. sezoni priljubljene oddaje, v kateri iščejo nadarjene posameznike, ki sicer nimajo priložnosti za predstavitev širšemu občinstvu.

Ko je Malakai s svojimi visokimi, čistimi in natančnimi toni, ki so zdaj že postali njegov zaščitni znak, dosegel vrhunec nastopa, je bila vsa dvorana na nogah.

Mladi pevec je sicer v zadnjem času hitro napredoval, toda, kot so zapisali na spletni strani classicfm.com, v današnjem času noben viralni uspeh ni resnično popoln brez nepozabnega nastopa v oddaji talentov. Žiranti so na svoj običajen in malce humoren način najstnika v pogovoru pred nastopom pripravili na veliki trenutek in po nekaj orgelskih akordih je Malakai začel peti znamenito »Pie Jesu« iz Lloyd-Webbrovega »Rekviema«.


Že po prvem zapetem tonu so Cowell in drugi žiranti osupli zastrmeli proti odru. Kmalu zatem je ploskala vsa dvorana. Ko je Malakai s svojimi visokimi, čistimi in natančnimi toni, ki so zdaj že postali njegov zaščitni znak, dosegel vrhunec nastopa, je bila celotna dvorana na nogah. Simon Cowell je mlademu pevcu med bučnim aplavzom pomežiknil, nato pa hitro pritisnil na znameniti zlati gumb, ki tekmovalcu samodejno omogoči vstop v polfinale in odločitev pospremil z besedami: »Mislim, da je to eden najboljših glasov, kar sem jih kdaj slišal.« Tudi drugi žiranti so bili polni pohval. »To je bil osupljiv nastop. Povsem brezhiben in zelo zbran,« je dejala Amanda Holden.

Dvanajst ur pozneje je posnetek nastopa zbral več kot pol milijona ogledov, navdušeni gledalci pa so se oglasili na družbenih omrežjih. Mnogi so zapisali, da jim je Malakai s svojim »angelskim« glasom privabil solze v oči in da se jim je med njegovim nastopom naježila koža, 13-letniku pa napovedujejo, da se mu obetajo velike stvari.

Kdo je Malakai Bayoh?

Malakai je začel peti v zboru stolnice sv. Jurija v londonski četrti Southwark. Kot je s širokim nasmehom na obrazu pojasnil v oddaji »Britanija ima talent«, ga je k temu »prisilila mama, ki zelo rada ukazuje«. Najstnik zdaj obiskuje šolo The Cardinal Vaughan Memorial School in poje v priznanem šolskem zboru Schola Cantorum pod umetniškim vodstvom Scotta Pricea. Novembra lani je mladi pevec prvič javno nastopil v Kraljevi operni hiši z vlogo Oberta v Händlovi operi Alcina. Ob božiču ga je občinstvo spoznalo v spletnem video posnetku, ko je v duetu z Aledom Jonesom zapel pesem »O, sveta noč«, pred kratkim pa se je v dvorani Royal Albert Hall predstavil kot solist z deli Mozarta in Händla.


Najstnik rad igra računalniške igre, vadi saksofon in navdušeno navija za nogometni klub iz Liverpoola. Ko bo starejši, želi nadaljevati svojo pevsko kariero kot operni pevec.

Naj se ti uresničijo vse glasbene sanje, Malakai!

Londonski najstnik je resnično neverjeten pevec in njegova glasbena pot se šele dobro začenja. Naj se ti uresničijo vse glasbene sanje, Malakai!

Nalaganje
Nazaj na vrh