Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Med najzaslužnejšimi prostovoljci 2021 tudi naša dopisnica Olga Zgaga

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 20. 09. 2022 / 13:56
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.09.2022 / 14:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Med najzaslužnejšimi prostovoljci 2021 tudi naša dopisnica Olga Zgaga
Slovesna podelitev plaket najzaslužnejšim. FOTO: Zveza prijateljev mladine Slovenije

Med najzaslužnejšimi prostovoljci 2021 tudi naša dopisnica Olga Zgaga

Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca je danes podelil Plakete Državnega sveta najzaslužnejšim prostovoljkam in prostovoljcem za leto 2021. »S svojim delom premikate mejnike človeške humanosti, solidarnosti in plemenitosti.« Med njimi je tudi naša dopisnica Olga Zgaga.

V državnem svetu Republike Slovenije prostovoljstvu dajejo posebno veljavo in težo s tradicionalno podelitvijo plaket najzaslužnejšim prostovoljkam in prostovoljcem. 

Z vsakim letom izbor pridobiva na vrednosti in veljavi

»V veliko čast si lahko štejemo, da smo danes v družbi ljudi, ki Slovenski družbi delajo svetel obraz in človeško podobo,« je povedal Alojz Kovšca. »Kot družba se moramo zavedati, da nismo sami – ne v stiski, ne v revščini in ne v nesreči. Kot povezana in solidarna družba smo vredni toliko kot se vrednega počuti naš najšibkejši člen,« je še dodal.

V organiziranih oblikah prostovoljstva se v Sloveniji povezuje več 100 tisoč prostovoljk in prostovoljcev.

Olga Zgaga ob prejemu plakete. FOTO: Posnetek zaslona

Olga Zgaga je ob možu Cvetu vzljubila njegovo rodno Baško grapo, predvsem njeno zgodovino. Od starejših krajanov Baške grape zapisuje stare običaje, modrosti, vremenske pregovore, domače jedi, dogodke in legende. Dokumentarno se loteva davno pozabljenih tem. Objavlja jih že več kot dvajset let, nekatere tudi v časopisu Družina. Ljudsko izročilo prenaša tudi na mlajše, saj pomaga dijakom in študentom pri pisanju seminarskih in diplomskih nalog. 

Kdo so še dobitniki plaket?

Poleg Olge Zgaga so se plakete danes razveselili še Mija Aleš, Janko Cerkvenik, Rojen Devetak, Andrej Fratnik, Ivan Gerjevič, Jože Globokar, Borut Kramer, Lovsko dobrodelno združenje Dijana, Anka Onič, Janko Rožman, Vladimira Škof, Ana Ulčar in Marjeta Vodiškar.

Kupi v trgovini

Uhani srce- Svetlo modri
Malo za ❤️
6,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh