Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ker verjamemo v dobre ljudi

Objava: 29. 11. 2012 / 21:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ker verjamemo v dobre ljudi

Svoj prispevek k dobrodelnemu koncertu Klic dobrote vsako leto dajo tudi (večinoma mladi) prostovoljci, ki v klicnem centru dvigujejo telefonu in sprejemajo podatke in darovanih vsotah. Mladi se za to prostovoljno delo odločijo, ker bi radi storili nekaj dobrega, na koncu pa odidejo poplačani z veliko mere vere v dobre ljudi.

Na vseh korakih se nad nas zgrinjajo besede: »Kriza je!« Pa vendar, vemo, da se najpogosteje ravno v težkih trenutkih našega življenja izkažejo tisti, ki so naši pravi prijatelji in nam iskreno stojijo ob strani. Velika dobrota številnih ljudi se je izkazala tudi v sredo, 28. 11., ko je v bil celjski Dvorani Golovec Karitasov Klic dobrote 2012. Dobrodelni koncert je potrkal na srca dobrih ljudi. Mnogi so program spremljali v živo na samem prizorišču, spet drugi preko televizijskih in radijskih prenosov, nekateri pa smo se odločili za pomoč pri dviganju telefonov.

Tako je v Telekomovi stavbi in v prostorih RTV Slovenija ta večer prijetno zvonilo. Klici so prinašali vesele novice o dobroti, ki bo mnogim slovenskim družinam v stiski prinesla nove žarke upanja. Pa ne samo prejemnikom pomoči. Žarke upanja in srečne nasmehe so klici prinašali tudi nam, ki smo dvigovali telefone.

Nasmejali smo se mnogim pripetljajem, med drugim tudi temu, da se nekateri klicatelji še vedno niso navadili na našo valuto evro, in so tako najprej kot znesek navedli npr. 5, 10, 50 tisoč. Hitro smo ugotovili, da bo to malce velika vsota. Neka druga gospa je opravičilu, da ne ve poštne številke svojega kraja, dodala, da že dolgo ni rešila nagradne križanke, na katero bi morala navesti svoj naslov. Spet druga gospa je svoj priimek ponazorila kar s Prešernovo izvoljenko, rekoč: »Da, tako kot Primičeva Julija«. :)

Kaj pa je nas, mlade, pritegnilo k prostovoljnemu dvigovanju telefonov? Predvsem priložnost, da naredimo dobro delo. Kot je rekla blažena mati Terezija: »biti droben svinčnik v božjih rokah«. In sv. Frančišek: »… kajti ko dajemo, prejemamo …«
Končna vsota zbranih sredstev je močno presegla pričakovanja in dokazala velikodušnost dobrih ljudi. Do zadnjega javljanja med koncertom se je nabralo 168 tisoč evrov.

In kot so na samem koncertu v svoji pesmi Kdo še verjame peli Nina Pušlar in Stiški kvartet, lahko zatrdim, da prav vsi, ki smo na različne načine sodelovali pri dobrodelnem koncertu, še verjamemo v dobre ljudi!

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh