Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kino in papež: brezdomci na obisku v Vatikanu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 05. 2021 / 10:45
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.05.2021 / 12:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kino in papež: brezdomci na obisku v Vatikanu

Kino in papež: brezdomci na obisku v Vatikanu

Brezdomci so bili sinoči povabljeni na filmski večer v vatikansko dvorano za avdience.

Papež se je srečal z udeleženci filmskega večera v Vatikanu FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek se je sinoči v Vatikanu srečal z brezdomci in begunci, ki so bili povabljeni na filmski večer v tamkajšnjo dvorano za avdience, poroča spletni portal Vatican News. Do srečanja v dvorani Pavla VI. je prišlo po predvajanju filma z naslovom »Francesco«, sveti oče pa se je zapletel v kratek klepet z okoli 100 povabljenci, kot so sporočili z vatikanskega tiskovnega urada. Papežev obisk v dvorani ni bil načrtovan in sveti oče je vatikanskim gostom pripravil prijetno presenečenje.

V filmskem portretu »Francesco« ruskega režiserja Evgenija Afinejevskega je govora predvsem o papeževem socialnem poslanstvu, predvsem do ljudi na družbenem obrobju, ubogih in migrantov. Film obravnava tudi vlogo žensk, odnos do istospolno usmerjenih in spolne zlorabe. Ker bi bile nekatere papeževe izjave o vprašanju istospolne usmerjenosti v filmu lahko zavajajoče, delno pa so bile tudi tako predstavljene, je vatikansko državno tajništvo škofom vesoljne Cerkve poslalo ustrezno razlago za pravilno interpretacijo filma.

Kot so še sporočili iz Vatikana, sta sinočnji filmski večer priredila režiser Evgenij Afinejevski in Ustanova Hvaljen, moj Gospod (Fondazione Laudato si). Udeležencem prireditve so ob tej priložnosti razdelili še pakete s hrano.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh