Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kip Janeza Pavla II. bo krasil bolnišnico Gemelli v Rimu

Objava: 26. 06. 2009 / 08:44
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kip Janeza Pavla II. bo krasil bolnišnico Gemelli v Rimu

Nekdanji papež jo je v šali imenoval ‘tretja papeževa rezidenca’

Bolnišnico, ki jo je papež Janez Pavel II. v šali imenoval ‘Vatikan III’, tretja papeževa rezidenca, bo odslej krasil kip v spomin na poljskega papeža. Kip, delo toskanskega kiparja Stefana Pierottija, bo jutri blagoslovil kardinal Stanislaw Dziwisz, krakovski nadškof in dolgoletni osebni tajnik Janeza Pavla II.

Pierotti je svoje delo poimenoval ‘Ne bojte se’, po enem najpogostejših vzklikov nekdanjega papeža, ki ga je prvič izrekel že na samem začetku svojega papeževanja leta 1978. Kip bo stal na ploščadi pred glavnim vhodom v bolnišnico Gemelli, v kateri je papež Janez Pavel II. bival kar devetkrat v času od 13. maja 1981, ko ga je v poskusu atentata ustrelil Ali Agca, do marca 2005, nekaj dni pred svojo smrtjo.

Janez Pavel II. je na to ploščad zrl s svojega bolnišničnega okna sobe v desetem nadstropju, ko je molil angelovo češčenje in blagoslavljal vernike. Ob eni izmed takšnih priložnosti, ko je bil hospitaliziran leta 1996, je bolnišnico v šali poimenoval ‘Vatikan III: tretja papeževa rezidenca za Apostolsko palačo v Rimu in letno rezidenco v Castel Gandolfu.

Odkritja kipa naj bi se udeležil tudi župan mesta Rima, Gianni Alemanno.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh