Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kiril I. proti nadomestnemu materinstvu za tujce

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 05. 2021 / 09:36
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.05.2021 / 14:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kiril I. proti nadomestnemu materinstvu za tujce

Kiril I. proti nadomestnemu materinstvu za tujce

Moskovski patriarh pred dumo obsodil »izkoriščanje materinstva za izvoz«.

Nosečnost FOTO: Tatjana Splichal

Pravoslavni moskovski patriarh Kiril I. je pred ruskim parlamentom izrazil zahtevo po prepovedi nadomestnega materinstva za tujce. Cerkveni voditelj je v govoru pred rusko dumo »izkoriščanje materinstva za izvoz« označil kot nemoralno, ob tem pa opozoril na upadanje števila prebivalcev v Rusiji – razvoj, pred katerim patriarh opozarja že več let.

»Nadomestnega materinstva Cerkev ne bo nikoli blagoslovila,« je Kiril I. komentiral sodobne smernice in ruske poslance spodbudil, naj premislijo tudi o omejevanju vse pogostejšega pojava, da Rusinje donosijo in rodijo otroke za svoje rojake, kajti »v naši državi se s tem uničuje edinost družine, obenem pa je to tudi oblika izkoriščanja žensk v stiski«.

Nadomestno materinstvo je v Rusiji dovoljeno, tudi v komercialne namene. Cela vrsta agencij ponuja predvsem tujim parom in samskim osebam, naj svojo željo po otroku udejanjijo v Rusiji s pomočjo nadomestne matere. Ruski politiki pa se vedno bolj nagibajo k odločitvi, da bi nadomestno materinstvo prepovedali vsaj za tuje državljane.

Kupi v trgovini

Akcija
Po Božji podobi
Duhovna rast
29,90€ 24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh